0 ve 0'ın altındaki sayılar gözükmesin

merhaba arkadaslar bi konuda yardım almak istiyorum
bir hücreye formül yazdım bu formül sonucunda bana sayı değerleri veriyor fakat ben formülün verdiği değerlerden 0 ve 0'dan az olanların görünmesini istemiyorum yani hücre boş olsun bunun için uygulayabileceğim formül nedir ?

ilgilenen arkadaslara tesekkürler ?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2002 TR
Hücredeki değer gerçekten boşmu olsun ; bu durumda yazdığınız formülü bilip ona göre birşey söylemeliyiz..
yoksa değer hücrede saklansın sadece görünmesinmi ; bu durumda koşullu biçimlendirme (conditional formatting) ile çözebilirsiniz.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bunun için ""EÐER" formülünü kullanmanız gerekecek. Formülünüzün başına aşağıdaki gibi "EÐER" işlevini ilave edin.

=EÐER(hücredekiformül<=0;"";hücredekiformül)

Sıfır değrler için Araçlar/Seçeneklerden Sıfır değerler görünmesini okeyle
Eğer söz konusu değer sıfırdan küçükse
=eğer(A1<=0;0;A1) formülünü yazarsan zannedersem bir sorun çıkmaz.

Değerli Forumdaşlar,

Bu konuda bir sorum olacak. Eğer bu değer "0" ise "" şeklinde paytığımız zaman hücrenin değeri görünmüyor. Fakat bir problem var . Eğer bu hücreye bağlı başka bir hücre içinde mmatematiksel bir formul varsa, o hücrede bozuluyor.

Yani Diyelimki d2 hücresi sonucu sıfır. Bizde formule "" değeri verdik.

d2+d3= #değer şekilnde oluyor. Bunu nasıl önleyebiliriz. Saygılarımla.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Merhaba

Bu tip hata mesajları için EHATALIYSA isimli bir fonksiyon mevcuttur. Mevcut formülü bu fonksiyonun içine yazarsak,işlem bir error sonucu veriyorsa,EHATALIYSA fonksiyonu bunu DOÐRU yazarak sonuçlandırır. Eğer DOÐRU yazmasını istemiyorsanız bu defada bir EÐER fonksiyonu ile DOÐRU yazan sonucu istediğiniz veri ile değiştirebilirsiniz. Ã?rneğin; C1 hücresinde C1=A1/B1 şeklinde bir formül var,B1 hücresindeki değer 0 (sıfır) olduğunda hata mesajı verecektir. Bunu önlemek için C1 hücresine =EHATALIYSA(A1/B1) yazarsanız sonucu DOÐRU olarak verir. Eğer sonucu 0 (sıfır) versin derseniz bu durumda formülü şöyle düzenleyebilirsiniz. =EÐER(EHATALIYSA(A1/B1)=DOÐRU;0;A1/B1)

Bu konuda bir sorum olacak. Eğer bu değer "0" ise "" şeklinde paytığımız zaman hücrenin değeri görünmüyor. Fakat bir problem var . Eğer bu hücreye bağlı başka bir hücre içinde mmatematiksel bir formul varsa, o hücrede bozuluyor.
Sanırım bir diğer kolaylık da Sayın danersin'in de dediği gibi Koşullu Biçimlendirme. Formulün yazıldığı hücrenin Koşullu Biçimlendirme ile yazı rengini hücre rengi ile aynı yaparsanız (genellikle beyaz olur zaten) hem görünmez hem de işlemlerde hataya neden olmaz.

Excel Vers. ve Dili
office 2007 (excel2007)English işte
office 2003 (excel2003)
Türkçe evde
günaydın herkese;
elinize sağlık arkadaşlar

Serpily' Alıntı:
Sanırım bir diğer kolaylık da Sayın danersin'in de dediği gibi Koşullu Biçimlendirme. Formulün yazıldığı hücrenin Koşullu Biçimlendirme ile yazı rengini hücre rengi ile aynı yaparsanız (genellikle beyaz olur zaten) hem görünmez hem de işlemlerde hataya neden olmaz.
bir hatırlatma;
yazdırma sayfasında seçim siyah beyaz olursa "0"ve "<0" görünür.

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Alternatif:

Format Cells >> Number | Custom.

Type: