1-2-3 sayılarının permuyasyonları yazdırmak

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2028
Merhaba arkadaşlar.

Çok özür dilerim arkadaşlar. 3 basamklı sayılar söz konusu olduğu için 1-2-3 sayılarının permutasyonları demişim.
Doğrusu 1 den 8 e kadar olan sayıların 3 lü permutasyonları. Yani 1,2,3,4,5,6,7,8 rakamları kullanılarak yazılabilecek 3 basamaklı sayıları yazdırmak istiyorum.
Yalnız sayılar, her bir rakam bir hücrede olacak şekilde olmalı. Örneğin 123 sayısı için örneklendirirsek; A1 hücresine 1 rakamını, B1 hcresine 2 rakamını, C1 hücresine 3 rakamını yazdırıcaz. Bu işlem her sayı için A2, B2, C2 ; A3, B3, C3;... hcrelerine yazılmak üzere yukarıdan aşağı doğru sıralanacak.

Bir de For-Next döngüsü ve If-Then uygulamalarının iç içe olduğu yada ayrı ayrı anlatıldığı kaynak sayfalarımız var mı? Arama yaptım, sayfaları karıştırdım ama tam bir kaynak sayfa yada konu başlığı bulamadım. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar...

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Merhaba arkadaşlar.

Çok özür dilerim arkadaşlar. 3 basamklı sayılar söz konusu olduğu için 1-2-3 sayılarının permutasyonları demişim.
Doğrusu 1 den 8 e kadar olan sayıların 3 lü permutasyonları. Yani 1,2,3,4,5,6,7,8 rakamları kullanılarak yazılabilecek 3 basamaklı sayıları yazdırmak istiyorum.
Yalnız sayılar, her bir rakam bir hücrede olacak şekilde olmalı. Örneğin 123 sayısı için örneklendirirsek; A1 hücresine 1 rakamını, B1 hcresine 2 rakamını, C1 hücresine 3 rakamını yazdırıcaz. Bu işlem her sayı için A2, B2, C2 ; A3, B3, C3;... hcrelerine yazılmak üzere yukarıdan aşağı doğru sıralanacak.

Bir de For-Next döngüsü ve If-Then uygulamalarının iç içe olduğu yada ayrı ayrı anlatıldığı kaynak sayfalarımız var mı? Arama yaptım, sayfaları karıştırdım ama tam bir kaynak sayfa yada konu başlığı bulamadım. Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar...
Aşağıdaki kodları bir modüle kopyalayıp dener misiniz?
Kod:
Sub permutasyon()

For x = 1 To 8
For y = 1 To 8
If x = y Then GoTo yson
For z = 1 To 8
If z = y Or z = x Then GoTo zson

sat = sat + 1
Cells(sat, 1) = x
Cells(sat, 2) = y
Cells(sat, 3) = z

zson:
Next
yson:
Next
Next

End Sub

xternet

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2010 Tr
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
12-10-2028
[code' Alıntı:
Sub permutasyon()

For x = 1 To 8
For y = 1 To 8
For z = 1 To 8

sat = sat + 1
Cells(sat, 1) = x
Cells(sat, 2) = y
Cells(sat, 3) = z

Next
Next
Next

End Sub[/code]
Üç basamaklı sayılarımızın rakamları tekrar edebileceğinden, bu şekilde tüm ihtimalleri yazdı. Emeğiniz için teşekkür ederim Sayın janveljan.
İyi çalışmalar.