1 den 500 ekadar excel dosyasına isim verme

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba arkadaşlar......bende aynı excel sayfasından 500 tane var ben bunları 1den 500 kadar 1.2.3.4.5.6........500 e kadar isimlendirmek istiyorum hepsinin üstüne sag tıklayıp yeniden adlandır dedigimde sayı yazıyor ama örnegin a(5) şeklinde yazıyor ben istiyorum ki sadece 5 yazsın şimdiden teşekürler................

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
ana hariç tüm sayfaları numaralandırır(sıralı) ana sayfa1 olarak düşünülmüştür.iyi çalışmalar.(sabit sayfa ismi kırmızı olan yerden değiştirilebilir)
Sub t()
Dim i As Integer
For i = 1 To Sheets.Count
If Sheets(i).Name = "ana" Then GoTo rt
Sheets(i).Name = i - 1
rt:
Next i
End Sub

bütün sayfaları numaralandırsın sabit isim olmasın derseniz modüldeki kodu alttaki kodla değiştirin.

Sub t()
Dim i As Integer
For i = 1 To Sheets.Count
Sheets(i).Name = i
Next i
End Sub

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba fedeal kardeşim teşekür ederim ama benim dedigim yanlış anlatmışım sayfa adı degil dosya adı örnegin 1.xls 2.xls 3.xls gibi yani dosyanın adı sadece 1 yada 2 yada 3 gibi 500e kadar gidecek ben tek tek yapmaya kalktım bir günümü alıyor cevap verdigin için teşekürler..........

Excel Vers. ve Dili
türkçe
örnek ektedir teşekürler

Ekli dosyalar

• 13.5 KB Görüntüleme: 28
  • 13.5 KB Görüntüleme: 15
  • 13.5 KB Görüntüleme: 25

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
Sn 1356 mevcut olan dosyaların bir klasör içeresinde mi?, var olan isimleri nedir, verdiğin örnekte yine 1,2,3, xls diye vermişsin, doğrusu ben anlayamadım, en iyisi ismi değişecek dosyalarından mevcut olan isimleri ile birlikte bir klasör içerisine zipleyip örnek olarak gönderebilirseniz bakalım.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba tahsinnarat benim örnek bir tane boş müşteri excel dosyası var benim kendi hazırladıgım aynı bu müşteri dosyasından 1 den 693 ekadar dosya isimi vermek istiyorum çünkü ben bir excel sayfasından bu dosyalara köprü attımmüşteri isminin yanındaki tıkla ya basınca o müşterinin hesabı çıkıyor o yüzden istiyorum teşekür ederim

Ekli dosyalar

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Sn. dr 1356, ben soruyu anlamakta yine güçlük çekiyorum, siz mevcut olan bir müşteri dosyanızdan 693 adet çoğaltıp bunlara 1,2,3,,,,693 diye adlandırmakmı, yoksa herhangi bir isimlerle kayıtlı olan 693 adet dosyanızın isimlerini mi 1,2,3,,,693 olarak değiştirmek mi istiyorsunuz.
Eğer mecut olan dosyalarınızın isimlerini bir seferde belirlediğiniz isimlerle değiştirmek istiyorsanız, buna benzer bir çalışmam vardı. Arşivimden bulup yardımcı olabilirim.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba tahsinnarat kardeşim bana zaman ayırdıgın için teşekür ederim seninde söyledigin gibi mevcut olan bir tane müşteri dosyasını 693 adet çoğaltıp bunlara 1,2,3,,,,693 diye adlandırmak istiyorum bana yardımcı olabilirmisin saygılar.............

Excel Vers. ve Dili
türkçe
merhaba tahsinnarat ikinci dediginde olur ''herhangi bir isimlerle kayıtlı olan 693 adet dosyanızın isimlerini mi 1,2,3,,,693 olarak değiştirmek mi istiyorsunuz'' arşivinizden gönderebilirmisiniz

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
27-05-2028
Şablon sayfadan çoğaltma

Ekte göndermiş olduğum SayfaKopyala adlı çalışma kitabını açarak ÇALIŞTIR'a bastığınızda 1'den başlayarak 693'e kadar sayfa kopyalayacaktır.
Sayfaları Ayrı Kaydet butonuna bastığınızda ise SayfaKopyala adlı bir klasör içerisine sayfalarınızı (1,2,3,,,,,693) ayrı ayrı çalışma kitabı olarak kaydedecektir.
Not: Kopyalama sayfa sayısı IV4 hücresinde yazılı (örnekte 693 yazılı)
İlk çalıştırmada IV3 hücresinde başlangıç numarası,(örnekte 1 olarak yazılı)
IU3 Hücresi ise boş olmaladır.
Çalıştırmadan sonra IU3 ve UV3 hücreleri sayfa sayıları kadar değişikliğe uğrayacağından, bir sonraki çalıştırmada belirttiğim gibi IU3 hücresinin boş, IV3 hücresinin ise başlangıç numarasının yazılı olması gerekiyor. Saygılar.

Çok önemli Not; kodlar daha evvelce bu form sitemizde yayımlanan örnek dosyalardan alınmıştır. İyiki varsın Excel.Web.Tr

Son düzenleme: