1. Sayfanın Sabit Kalmasını Sağlamak

Excel Vers. ve Dili
2003
Arkadaşlar merhaba, benim 45 sayfadan oluşan bir çalışma kitabım mevcut. Burda hangi sayfaya gidersem gideyim 1. sayfanın hep sabit kalmasını istiyorum. Bunu sağlama konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın polis,

Sorunuz net değil. Hangi sayfaya gidersem gideyim derken ?

Diğer sayfalara geçilmesini engellemek mi istiyorsunuz ?

Excel Vers. ve Dili
2003
Sayın polis,

Sorunuz net değil. Hangi sayfaya gidersem gideyim derken ?

Diğer sayfalara geçilmesini engellemek mi istiyorsunuz ?

Ben çalışma kitabını açtıktan sonra 1. sayfaya diğer sayfalara giden köprüler yaptım sıralamalı. 35. sayfaya gittiğimde 1 sayfanın sol tarafta sabit kalmasını istiyorum. 10. sayfaya gittiğimdede. yani hep 1. sayfa solda sabit kalacak.onun yeri oynamayacak. nasıl ki bölme dondur dediğimizde o bölmeler sabit kalıyorsa o sayfada sabit şekilde kalacak orda. diğer sayfalara geçiş yapabileceğim.
umarım anlatabilmişimdir.
İlginizden dolayı teşekkürler

S

Skorpiyon

Misafir
Siz mesajı yazarken ben başka sayfa geçilmesini engellemek istediğinizi düşünerek o kodu eklemiştim. Mesajınızı okuduğumda eklediğim mesajı sildim.

Şu an ise çıkmam gerekiyor. Cevap veren çıkmaz ise gece iş dönüşü ne yapıp yapamayacağıma bir bakarım.

Excel Vers. ve Dili
2003
Siz mesajı yazarken ben başka sayfa geçilmesini engellemek istediğinizi düşünerek o kodu eklemiştim. Mesajınızı okuduğumda eklediğim mesajı sildim.

Şu an ise çıkmam gerekiyor. Cevap veren çıkmaz ise gece iş dönüşü ne yapıp yapamayacağıma bir bakarım.
Herşey için teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Şaban hocam eminim elinden geldiğince yardımcı olacaktır o arada ben aklıma gelen birşeyi önereyim dedim.Tam olarak isteğinizi karşılamıyor ama daha önce denemediyseniz düşündüğünüze biraz yaklaşmanızı sağlayacak sanırım.

Pencere sekmesinden Önce Yeni Pencere sonra tekrar Pencere sekmesinden Yatay yerleştir sekmesini seçin..

Excel Vers. ve Dili
2003
Şaban hocam eminim elinden geldiğince yardımcı olacaktır o arada ben aklıma gelen birşeyi önereyim dedim.Tam olarak isteğinizi karşılamıyor ama daha önce denemediyseniz düşündüğünüze biraz yaklaşmanızı sağlayacak sanırım.

Pencere sekmesinden Önce Yeni Pencere sonra tekrar Pencere sekmesinden Yatay yerleştir sekmesini seçin..
Teşekkür ederim tavsiyeniz için ancak dediğim gibi ilk sayfanın tüm durumlarda sabit şekilde kalmasını sağlayabilmek önemli bir kolaylaştırma olacaktır benim için.

Saygılarla

Necdet

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Ofis 365 Türkçe
Merhaba,

Doğru anlayıp anlamadığımdan emin değilim ama aşağıdaki kodları WorkBook'un kod bölümüne kopyalayıp dener misiniz?

Kod:
Private Sub Workbook_SheetActivate(ByVal Sh As Object)
On Error Resume Next
If ActiveSheet.Name = "Sayfa1" Then Exit Sub
Dim Sayfa As Integer
Sayfa = ActiveSheet.Index
Application.EnableEvents = False
Sheets("Sayfa1").Move After:=Sheets(Sayfa - 1)
Sheets(Sayfa).Select
Application.EnableEvents = True
End Sub

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

Doğru anlayıp anlamadığımdan emin değilim ama aşağıdaki kodları WorkBook'un kod bölümüne kopyalayıp dener misiniz?

Kod:
On Error Resume Next
Dim Sayfa As Integer
Sheets(Sayfa).Select
End Sub
Sn Yeşertener, ilginizden ve emeğinizden ötürü teşekkür ederim ancak olmadı. Benim anlatmak istediğim örneklede anlatılabilecek birşey değil sanırım ifade edemiyorum kendimi :(

Excelde hangi sayfaya geçersem geçeyim ben Sayfa1 sabit kalacak hiçbiryere gitmeyecek kaymayacak Sayfa1 herzaman sabit kalacak. normalde sayfalarda sola doğru gittikçe sayfalar kayar ama ben sayfa1'in kaymasını istemiyorum.
Saygılarla

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
O zaman belli bir sütun aralığını ekranda fixlemek istiyorsunuz anladığım kadarıyla.Yani A:K arası diyelim ekranda sürekli bu aralık görünsün gibi mi?

Durum böyleyse bir sütun aralığı verebilirseniz ekranda sürekli bu aralığı görmek istiyorum ve şu satıra kadar görünsün sağa sola aşağı yukarı oynamasın derseniz ve eğer gerçekten sorun buysa benim basit bir fikrim var.

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Hmmm yoksa Necdet hocamızın yaptığı gibi eylem sayfa sekmelerinde mi olacak?Şu sır perdesi bir aralansa;)

Excel Vers. ve Dili
2003
O zaman belli bir sütun aralığını ekranda fixlemek istiyorsunuz anladığım kadarıyla.Yani A:K arası diyelim ekranda sürekli bu aralık görünsün gibi mi?

Durum böyleyse bir sütun aralığı verebilirseniz ekranda sürekli bu aralığı görmek istiyorum ve şu satıra kadar görünsün sağa sola aşağı yukarı oynamasın derseniz ve eğer gerçekten sorun buysa benim basit bir fikrim var.
Sn peleryn, evet dediğiniz gibi birşey ama sayfa şeklinde sabit kalacak benim ekranımı kaplamayacak keza ekrandaki bilgiler tam bir ekrana sığmıyor 7 tane sütunun ekranda fixlenmesi bilgiyi analiz etme konusunda zaman kaybına neden olur.Örnek olarak bakınız

Sayfa1/Sayfa/Sayfa3/Sayfa4....

ben Sayfa67'deyken

Sıralama şu şekilde olacak

Sayfa1/Sayfa67

Sayfa1 hep sabit kalacak ekranın sol alt köşesinde.

Saygılarla

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
On Error Resume Next
Dim Sayfa As Integer
Sheets("Sayfa1").Move Before:=Sheets(1)
Sheets(Sayfa).Move Before:=Sheets(2)
End Sub
Necdet Hocamın kodlarını şu şekilde değiştirince istediğiniz oluyor sanırım.Umarım hocam beni hoş görür..

Excel Vers. ve Dili
2003
Necdet Hocamın kodlarını şu şekilde değiştirince istediğiniz oluyor sanırım.Umarım hocam beni hoş görür..
Hocam bu kod'da olmadı yada ben yapamıyorum. Ekte çalışma kitabı var ve içinde sayfalar. burda Sayfa1 sabit kalacak hangi sayfaya geçersem geçeyim solda orda. Tıkladığımda içine gireceğim sayfa1'in.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 türkçe
Kodlarınızı Worksheet değil en alttaki thisworkbook kısmına yerleştirin.Sayfa1 e yapıştırdığınızı da silin..

Excel Vers. ve Dili
2003
Kodlarınızı Worksheet değil en alttaki thisworkbook kısmına yerleştirin.Sayfa1 e yapıştırdığınızı da silin..
Sn Necdet hocamın yazdığı kodu uyguladığımda Sayfa1 aktif olan sayfanın soluna geçiyor. Sizin yazdığınız kodda ise aktif olan sayfa Sayfa1'in yanına geliyor. Ama benim istediğim eğer mümkünse Sayfa1'in herdaim sabit kalması sadece.

Mümkün değilsede değildir :(

Ama inanın can-ı gönülden verdiğiniz emek için harcadığınız zaman için teşekkür ederim.
Saygılarla

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Necdet beyin size önerdiği kodu aşağıdaki şekilde değiştirirseniz biraz daha iyi sonuç alabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

On Error Resume Next
    Dim Sayfa As Integer
    If Sayfa = 1 Then
    Sheets("Sayfa1").Move Before:=Sheets(Sayfa)
    Else
    End If
    Sheets("Sayfa1").Next.Select
End Sub

Ayrıca amacınız diğer sayfalara geçtikten sonra hızlı bir şekilde ana sayfaya ulaşmaksa;

1- Excel menü çubuğuna kişisel bir menü ekleyip kullanabilirsiniz.
2- F12 gibi bir tuşa ana sayfaya gidecek kodu yazıp kullanabilirsiniz.