- Excel Vers. ve Dili
- Office 2007
Konu başlığının dikkat çekici olması sizi yanıltmasın, o para benim arkadaşım için.
Şöyleki; bankada akşam kasasında 1000 tl açık çıktı ve ödemek zorunda kaldı.
Akşama kadar yaklaşık 100 müşteriye parasal işlem yapıldı.
bu işlemlerin txt dosyası olarak sistemden aldım, excel e aktardım, ama 1000 TL'ye denk gelecek bir işlem bulamadım.
Aklıma bir kaç işlemden olabileceği fikri geldi.
Sorum şu, belirlediğim bir rakamı, belirlediğim adeti baz alarak toplama ile bulacak bir formül.
rakam tam 1000 TL de değil. belki de 997,68 TL.
excel'e "950-1050 arası rakamı 4 toplamada bul" diyebileceğim bir işlem arıyorum.
solverde bir yere kadar geldim ama, şart ekleme kısmında değiştirilecek hücrelere, hangi değerleri alacağının tek tek belirtilmesi gerekti.
değiştirilecek hücreye alacağı bilgi olacak bir sütundaki 80 hücreyi referans gösterebilir miyim?
Yada başka nasıl yapılabilir?
Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Şöyleki; bankada akşam kasasında 1000 tl açık çıktı ve ödemek zorunda kaldı.
Akşama kadar yaklaşık 100 müşteriye parasal işlem yapıldı.
bu işlemlerin txt dosyası olarak sistemden aldım, excel e aktardım, ama 1000 TL'ye denk gelecek bir işlem bulamadım.
Aklıma bir kaç işlemden olabileceği fikri geldi.
Sorum şu, belirlediğim bir rakamı, belirlediğim adeti baz alarak toplama ile bulacak bir formül.
rakam tam 1000 TL de değil. belki de 997,68 TL.
excel'e "950-1050 arası rakamı 4 toplamada bul" diyebileceğim bir işlem arıyorum.
solverde bir yere kadar geldim ama, şart ekleme kısmında değiştirilecek hücrelere, hangi değerleri alacağının tek tek belirtilmesi gerekti.
değiştirilecek hücreye alacağı bilgi olacak bir sütundaki 80 hücreyi referans gösterebilir miyim?
Yada başka nasıl yapılabilir?
Yardımcı olmaya çalışanlara şimdiden çok teşekkür ederim.