120 sayfa yönetmelikten işimize yarayacak bilgileri çekme

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10.11.2019
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/12/20071219-2.htm yönetmeliğimiz bu. atıyorum 30 m yüksekliğinde konut türü bina inşa edeceğiz, yönetmelikten tek tek 30 metreye göre konutlarda yapılması gerekenleri her seferinde aramak işi zorlaştırıyor. Excele aktarıp bina kullanım sınıfını ve yüksekliğini girdiğimizde bize yapılması gerekenleri göstermesini istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? bir yerden başladım da verileri excel e geçirirken kafamı çok karıştırdı. Bir fikri olan varmı kolaylaştırmak için?

Excel Vers. ve Dili
2016 - Türkçe
09.11.2019
Fatih Hocam merhaba tekrardan , verilerini ilişkisel yapı şeklinde tablolar halinde excele geçir analiz yapmak istiyorsan. Öyle bir şey yapamıyorsan. CTRL +F Komutu ile aradığın kelimeyi bulabilirsin. Google sayfasında da sağ üstten bul seçeneğini tıklayarak bulabiilirsin.

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
10.11.2019
verilerini ilişkisel yapı şeklinde tablolar halinde excele geçir analiz yapmak istiyorsan.
bu dediğini anlamadım, nasıl oluyor? Malum yeniyim :rolleyes:
ctrl f komutu güzel de işte yazdırmak falan istediğimizde çok uğraştırıyor gene, aranan kelime dışındada genel olarak her yapıda yapılması gerekenlerde olduğundan ortalık karışıyor, araya yapı yüksekliği de girince içinden çıkamadım

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2007/12/20071219-2.htm yönetmeliğimiz bu. atıyorum 30 m yüksekliğinde konut türü bina inşa edeceğiz, yönetmelikten tek tek 30 metreye göre konutlarda yapılması gerekenleri her seferinde aramak işi zorlaştırıyor. Excele aktarıp bina kullanım sınıfını ve yüksekliğini girdiğimizde bize yapılması gerekenleri göstermesini istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim? bir yerden başladım da verileri excel e geçirirken kafamı çok karıştırdı. Bir fikri olan varmı kolaylaştırmak için?
Dosyanız eklidir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 Türkçe
10.11.2019
Dosyanız eklidir.
hocam elinize sağlık, teşekkür ederim
tam olarak istediğim bu değil malesef

ör: yapı yüksekliği=50 dediğimizde 50 metreye göre her ne yapılacaksa onları göstermesi gerekiyor

burda sorun yaratan şey bazı uygulamaların fix hepsine yapılması gerekiyor, bazılarıda yapı yüksekliğine göre değişkenlik gösteriyor.
Sonuç olarak yapı yüksekliği=50 dediğimizde

35m-51 metre arası şu şu ve fix yapılması gerekenler çıkmalı karşımıza

örnek bir uygulama olsa gösterirdimde bulamadım öyle birşey.
daha öncede burada yapmaya çalıştım, kullanacağım kodları falan öğrendimde inanılmaz uzun ve karmaşık bir olay oldu 120 sayfa olunca + 12 tane yapı türü olunca + bir kaç tane aralık olunca kafam almadı