Merhaba degerli Excel Forum üyeleri,
Bugün ilk Excel makromu sizinle paylasip yardimlarinizi ricaedecegim.
Kücük bir makro ama birkac saate maloldu
Amacim, farkli grup ve, grup bilgilerini kapsayan bir Excel dosyasini, kullanicinin giris yaptigi bilgiyle (grup isimi) filitrelemek.
Bu isi “IntupBox” komutuyla yaptim, calisiyor ama eklemek istedigim bir özellik daha var.
Filitreleme isleminde 2 den fazla kriter kullanmak
=> Makromda tanimladigim üzere ”Standard” her halükarda filitreleme isleminin bir parcasi, makro kullanicinin filitreleme isleminde kullanilacak 2. grubu girmesini sagliyor.
Benim yapmak istedigim kullanici tarafindan birden fazla giris yapilabilmesine de izin verilip(minimum 3 kriterle filitreleme); girisler ve ”standard” ile filitrelenme yapilabilmesi.
Bunun icin grup sayisi kadar ”checkbox” lar olusturup kullanici girisini, checkboxlar ile almaya calistim ama beceremedim
Sizlerden ricam sorularimi mümkünse yanitlamaniz:
1-) 2 den fazla Criteria ile filitreleme nasil yapilabilir?
2-) checkboxlarin inputlarini makroma nasil tasiyabilirim?
(checkboxlar userform1 olarak makronun bir parcasi)
=> makro crtl+b ile calisiyor.
Yardimlariniz ve ilginiz icin simdiden tesekkürler.
Saygilar
Burak
Bugün ilk Excel makromu sizinle paylasip yardimlarinizi ricaedecegim.
Kücük bir makro ama birkac saate maloldu
Amacim, farkli grup ve, grup bilgilerini kapsayan bir Excel dosyasini, kullanicinin giris yaptigi bilgiyle (grup isimi) filitrelemek.
Bu isi “IntupBox” komutuyla yaptim, calisiyor ama eklemek istedigim bir özellik daha var.
Filitreleme isleminde 2 den fazla kriter kullanmak
=> Makromda tanimladigim üzere ”Standard” her halükarda filitreleme isleminin bir parcasi, makro kullanicinin filitreleme isleminde kullanilacak 2. grubu girmesini sagliyor.
Benim yapmak istedigim kullanici tarafindan birden fazla giris yapilabilmesine de izin verilip(minimum 3 kriterle filitreleme); girisler ve ”standard” ile filitrelenme yapilabilmesi.
Bunun icin grup sayisi kadar ”checkbox” lar olusturup kullanici girisini, checkboxlar ile almaya calistim ama beceremedim
Sizlerden ricam sorularimi mümkünse yanitlamaniz:
1-) 2 den fazla Criteria ile filitreleme nasil yapilabilir?
2-) checkboxlarin inputlarini makroma nasil tasiyabilirim?
(checkboxlar userform1 olarak makronun bir parcasi)
=> makro crtl+b ile calisiyor.
Yardimlariniz ve ilginiz icin simdiden tesekkürler.
Saygilar
Burak