• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

2 farklı çalışma sayfasında birden fazla sütun karşılaştırma

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Merhaba,
benim forumda bir çok benzer örnek bulduğum ancak içinden çıkamadığım bir sorum bulunuyor. Modül kullanarak veya düşeyara gibi bir fonksiyonla çözülebileceğini düşünüyorum.
Basitçe anlatmak gerekirse 2 adet excel çalışma sayfam bulunuyor. (sayfa1 ve sayfa2)

Diyelim ki birinci sayfanın;
A sütununda=Tarihler
B sütununda=Gelir
C sütununda=Gider alanları yer alıyor.

İkinci sayfanın da alan başlıkları aynı ancak aralara birinci sayfada olup bu sayfada bulunmayan kayıtlar yer alıyor. (kayıtların sıralamaları karışık olabilir)

Bu iki sayfada bulunan verilerin karşılaştırılması ve aynı olan satırların D sütununa var yazılması gerekiyor.

Karşılaştırmada sırasıyla;
Bir döngüde tek tek tarihler kontrol edilmeli,
tarih tutuyorsa aynı satırın gelir alanı karşılaştırılmalı,
gelir alanı da tutuyorsa aynı satırın gider alanı karşılaştırılmalı,
her 3 alanda tuttuğu takdirde sayfa1 in karşılaştırılan satırındaki D sütununa var yazıp bir sonraki satır aranmalı herhangi biri tutmuyorsa boş bırakılıp geçilmelidir.

Yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Hazır cevap verilmemişken bir ekleme yapmak istiyorum. Sayfa1 de bulunan satırların karşısına var yazarken aynı şekilde o satırın sayfa2 de bulunan eşinin karşısına da var yazdırabilir miyiz? Şimdi hazırladığım basit bir örnek dosya ekliyorum.

Ekli dosyalar

Arkadaşlar bir çok deneme yaptım ama içinden çıkamadım yapılamayacak bir şey mi?

Çok teşekkür ederim Tahsin Bey, sorumun tam karşılığı ve oldukça anlaşılır olmuş. İyi çalışmalar dilerim.

çok teşekkür ederim...

Geri