2 li ve 3 lü firmaları tek hücrede toplamak

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba arkadaşlar uğraştım ancak yapamadım yardımıza ihtiyacım var.
Ekte gönderdiğim tabloda firma isimleri yer almakta bazısı tek yazıyor ama tekrarlıyor bunla problem değil.etopla ile yapılabilirdi.ancak 2 li ve 3 lü yazanlarda tek hücreye firma toplamlarını bulmak istiyourm yardımcı olursanız memnun olurum.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Çok teşekkür ederim yanıtınız için ancak Parça al dediğimizde örneğin e-f den "e" yi alıyor "e" yi topluyor."f" yi toplamıyor.Kısaca yazılan formüleden sonra oluşan m sütununun toplamı,d sütunu toplamına eşit olmalı.Kısaca e-g de yazan toplam 1 sayısı hem enin toplamında hemde gnin toplamında bulunmalı.

İ

İhsan Tank

Misafir
size yardım edelim de
dosyanızda

e-f
e-g
e-h
e-ı

bunları neye göre toplayacak.
e ye göre mi yoksa ikinci ad'a göre mi_?
yoksa ikisine de mi toplayacak.

bu formül işinizi görür mü_?
L4 hücresine yapıştırın sağ'a ve aşağıya doğru çekerek çoğaltın
Kod:
=ETOPLA($B$4:$B$65536;"*"&$K4&"*";C$4:C$65536)

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
ihsan hocam tşk ederim.Bu formül işimi gördü.Kısaca ayrı ayrı hepsinin toplanmasını istemiştim.
Ancak bu formülde anlamadığım "*" arasına koyduğunuz çarpım işareti formülde ne anlam ifade ediyor ne görev görüyor.bir ikinciside & işaretinin ne anlam ifade ettiği.Sormamın nedeni şu etopla formülü ile ben bunu sabha kadar uğraşsam zor çıkartırım.Siz iki farkılık yaptınız bambaşka sonuç Tekrar cvp verdiğiniz için tşk ederim.Kolay Gelsin iyi akşamlar

İ

İhsan Tank

Misafir
ihsan hocam tşk ederim.Bu formül işimi gördü.Kısaca ayrı ayrı hepsinin toplanmasını istemiştim.
Ancak bu formülde anlamadığım "*" arasına koyduğunuz çarpım işareti formülde ne anlam ifade ediyor ne görev görüyor.bir ikinciside & işaretinin ne anlam ifade ettiği.Sormamın nedeni şu etopla formülü ile ben bunu sabha kadar uğraşsam zor çıkartırım.Siz iki farkılık yaptınız bambaşka sonuç Tekrar cvp verdiğiniz için tşk ederim.Kolay Gelsin iyi akşamlar
söylediğiniz * ( çarpı ) bu karakter joker karakter demek istediğimiz hücrede geçen karakterin geçtiklerini toplar.
rica ederim
ayrıntıları burada bulabilirsin
:yazici: