2 Sayfada ara değiştir

Excel Vers. ve Dili
2010
Merhaba beni sorunum şu "sayfa 2 F sütununda da", "Temin duırumu" başlığı altında örnek: "Beklemede" olan değer değiştiğinde,hemen yan satırda EVRAK ıd sine bak,Sayfa 1 de ara,EVRAK ID Sİ Eşleşen "Temin durumunu" değiştir teşekkürler.kolay gelsin. https://dosya.co/o4fh83jvyett/Örnek_dosya.xlsm.html

örnek sayfa 1. sayfa 2 sonuç sayfa 1

Temin Durumu Temin durumu Temin durumu

Beklemede Teslim edildi Teslim edildi olacak

Beklemede Teslim edildi Teslim edildi olacak

tugkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-10-2025
Merhaba,
Sayfa 2 de F sütununa formül yazdım ama kontrol eder misiniz? Eğer Tek bir EVRAK ID varsa istediğiniz bu sanırım.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
Tugkan çok teşekkür ederim formul çalışıyor,aslanda tam tersi olacaktı sayfa 1 dosyanın orjinal halini kopyla yapıştır yapıyorum,sayfa 2 de de elimle gelen ürünleri manuel olarak "TESLİM EDİLDİ" GELMEDİ gibi değiştiriyorum,formul olduğunda her seferinde formül girmek yada tekrar yazmak gerekiyor..sayfa 1 dosyanın orjinal hali var diğeri kendim takip edip duruma göre elle değiştirdiğim "TEMİN DURUMU " Var Ben kendim değiştirdiğim satırların karşılığı olan EVRAK ID sine bakılarak bunu makro kullanarak değiştirsin istiyorum,çünkü bazen alt alta 10 tane form ve ürünler oluyor.

tugkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
16-10-2025
Formülü Sayfa1'e taşıdım. Umarım istediğiniz olmuştur.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2010
Pardon.

Merhaba tugkay teşekkürler formül çalışıyor fakat yetersiz kalıyor,çünkü sürekli veri üstüne veri geliyor ve formül siliniyor ben bunu worksheet makro kullanarak yapmak istiyorum size farklı örnek dosya paylaşıcam makro ile yapma imkanınız var mı? bu örnek daha açıklayıcı olacak.burda "TAKİP" sayfasında "F" sütununda herhangi bir satırda veri değişince kod çalışacak hemen yanında ki "G" sütununda ki "EVRAK ID" numarsına bakıp "FORM GİRİŞ" sayfasasında bulacak "TEMİN DURUMUNA" ve "SIRA NO" ya bakıp hücreyi değiştircek böylece "FORM GİRİŞ" Değişmiş olacak teşekkürler.

tugkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
16-10-2025
"TAKİP" sayfasında "F" sütununda herhangi bir satırda veri değişince kod çalışacak hemen yanında ki "G" sütununda ki "EVRAK ID" numarsına bakıp
bu kısma kadar tamam.
Fakat
"FORM GİRİŞ" sayfasasında bulacak "TEMİN DURUMUNA" ve "SIRA NO" ya bakıp hücreyi değiştircek
FORM GİRİŞ sayfasındaki ID no ile SIRA NO aynı hizada değil ki. ID No üstte SIRA No al satırlarda. Aynı hizada olsa ID No yu bulup durumu değiştirebiliriz. Eğer zorunlu bir durum yoksa ID NO yu da SIRA No ile aynı hizaya getirirseniz çözüm bulunabilir.

Excel Vers. ve Dili
2010
bu kısma kadar tamam.
Fakat
FORM GİRİŞ sayfasındaki ID no ile SIRA NO aynı hizada değil ki. ID No üstte SIRA No al satırlarda. Aynı hizada olsa ID No yu bulup durumu değiştirebiliriz. Eğer zorunlu bir durum yoksa ID NO yu da SIRA No ile aynı hizaya getirirseniz çözüm bulunabilir.
tugkan şuan ki durum ne ise o şekilde olması gerekiyor malesef,formul ile değil de worksheet makrosu ile çözüm bulabilirim. aslında bu şekilde ama sabit değil sayfalar ve satırlar arasında göreceli bir döngü olacak
Sub Makro1()
'
' Makro1 Makro
'

'
Range("F7").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "TESLİM EDİLDİ"
Range("G7").Select
Selection.Copy
Sheets("FORM GİRİŞ").Select
Range("C28").Select
Cells.Find(What:="13414", After:=ActiveCell, LookIn:=xlFormulas2, LookAt _
:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, MatchCase:= _
False, SearchFormat:=False).Activate
ActiveWindow.SmallScroll Down:=21
Range("A45").Select
Sheets("FORM GİRİŞ").Select
Range("G50").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveCell.FormulaR1C1 = "TESLİM EDİLDİ"
Range("G51").Select
Sheets("TAKİP").Select
End Sub

tugkan

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2016
Türkçe 64 BIT
16-10-2025
Sabit olmayan ve göreceli verilerde maalesef ben yardımcı olamam. Umarım başka bir arkadaş yardımcı olabilir.
Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2010
Sabit olmayan ve göreceli verilerde maalesef ben yardımcı olamam. Umarım başka bir arkadaş yardımcı olabilir.
Kolay gelsin.
Kolay gelsin.
çok teşekkür ederim yardımınız için,formülü ayrıca kaydettim,yeri gelince kullanıcam.