2 Tablo arası veri aktarımı

mustafa4238

Altın Üye
Katılım
18 Ekim 2023
Mesajlar
68
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-10-2024
Arkadaşlar merhaba 2 adet tablom var 1. tablodan 2. tabloya veri aktarmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?

1. Tablom ;urunler tablo adı

stok_kodu, l , h , w
1 , 100 , 200 , 3
2 , 150 , 50 , 4
3 , 300 , 100 , 5

tablo stunları ve içerisinde veriler bu şekilde


2. Tablom ; urunler2 tablo adı

stok_kod, l , h , w
1
2
3


istediğim 1. tablodaki l , h , w verilerini 2. tabloya aktarmak ama stok kodları aynı olacak şekilde şart olmalı
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,432
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Arkadaşlar merhaba 2 adet tablom var 1. tablodan 2. tabloya veri aktarmak istiyorum yardımcı olabilir misiniz?

Sub VeriAktar()
Dim ws1 As Worksheet, ws2 As Worksheet
Dim i As Integer, j As Integer, k As Integer
Dim stok_kod As String

Set ws1 = ThisWorkbook.Sheets("urunler")
Set ws2 = ThisWorkbook.Sheets("urunler2")

ws2.Cells.Clear

' Başlık satırını kopyala
For i = 1 To 4
ws2.Cells(1, i) = ws1.Cells(1, i)
Next i

' Verileri aktar
For i = 2 To ws1.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
stok_kod = ws1.Cells(i, 1).Value
For j = 2 To ws1.Cells(Rows.Count, 2).End(xlUp).Row
If ws1.Cells(j, 1).Value = stok_kod Then
ws2.Cells(ws2.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 1, 1).Value = stok_kod
For k = 2 To 4
ws2.Cells(ws2.Cells(Rows.Count, 1).End(xlUp).Row, k).Value = ws1.Cells(j, k).Value
Next k
End If
Next j
Next i

End Sub
Bu kodu Excel makro düzenleyicisini İ (Alt + F11) basarak açın üzerinde bulunan yeni bir modül içerisine yapıştırarak save edip çalıştırabilirsiniz. Kod, "urunler" tablosundaki verileri "urunler2" tablosuna aktaracaktır. Altında aynı stok koduna sahip olan satırların verileri eşleştirilecektir.

Bir dosya yüklemediğinizden deneme şansım yok
 

mustafa4238

Altın Üye
Katılım
18 Ekim 2023
Mesajlar
68
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
18-10-2024
eline koluna sağlık çok teşekkür ederim ama ben sql üzerinde yapmak istemiştim ama buda bi kenarda dursun buda lazım olacak
 

cems

Altın Üye
Katılım
2 Eylül 2005
Mesajlar
2,432
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
SQL kodları

INSERT INTO urunler2 (stok_kod, l, h, w)
SELECT urunler.stok_kodu, urunler.l, urunler.h, urunler.w
FROM urunler
WHERE EXISTS (
SELECT 1
FROM urunler2
WHERE urunler2.stok_kod = urunler.stok_kodu
)

Kolay gelsin
 
Üst