2 veya daha çok sütuna göre filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Arkadaşlar örneğin ekteki gibi bir dosyamız var diyelim. Ben isim1 veya isim2 sütununda ahmet geçen satırları filtrelemek istiyorum. Filtreleme ile yapabilir miyim? Tabi liste baya uzun ama örnek olarak koydum. Örnek dosya aşağıdadır.
https://dosya.co/96d8zssyrwvg/örnek.xlsx.html

Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Merhaba.

Önce tabloya filtre uygula.

İsim1 in yanındaki oku tıklatarak listeyi aç "Metin Filtreleri / İçerir" seç.
Boş kutuya "ahmet" yaz Tamama tıkla.

Aynı şeyi İsim2 için de yap.

Excel Vers. ve Dili
2007 2010
İşte o şekilde yapınca filtreleme sonrası isim1 sütununda Ahmet yazan satırlar filtreleniyor. Ondan sonra bir daha filtre uygulayınca isim2'de Ahmet yazan hücre kalmıyor zaten. Aynı anda filtre uygulamak lazım. Gönderdiğim örnek tabloda isim1 sütununa filtre uygulayıp metinden Ahmet yazınca sadece a2 hücresinin olduğu satır kalıyor dolayısıyla isim2 yazan sütunda filtreleme yapmanın mantığı kalmıyor.

Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Video için teşekkürler fakat aşağıya doğru 1000 tane satır olduğunu varsayarsak hepsine *ahmet* mi yazacağız?

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Hayır mantık şu

Kriter olarak kaç tane kolonda sıralama yapmak istiyorsanız o kadar kriter yazmanız yeterli.

Eğer siz sadece iki kolonda filtreleme yapacaksanız örnekteki gibi sadece bir kere yazmanız yeterli.
Örnekteki satırları çoğaltarak yeniden deneyin.

Excel Vers. ve Dili
2007 2010
Çok teşekkür ederim son sorum da bu filtrelemeyi yaparken Ahmet olarak değil de atıyorum "met" olarak belli bir metin üzerinden yapabilir miyiz? Örneğin met içeren hücreleri filtreleme.

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
Rica ederim iyi çalışmalar.