20 sorudan oluşan bir Test hazırlama

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
İstediğim 20 soru için CheckBox'larla a,b,c,d,e şıklarından birinin seçildiği ve
en altta kontrol et ve hepsini sil butonlarının olduğu bir excel sayfası.
kontrol et butonuna basıldığında kaç doğru ve kaç yanlış olduğunu altındaki textbox ta yazacak. Heryere baktım ama ihtiyacım olan bir makro bulamadım.
Arkadaşlardan biri yardım edebilirse çok sevinirim.
:yardim: :yardim:

Son düzenleme:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Bir örnek dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
O kadar zor olduğunu sanmıyorum. Daha önce yapılmış örnek bir çalışma olmalı. Bu konuda kimsenin bilgisi yok mu?? :???: :???: :???:

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Öncelikle dosyanızda birden fazla seçeneğin seçilmesini engellemek için onay kutusu yerine seçenek düğmesi kullanmanızı öneririm. En azından 10 adet soru içeren ve doğru cevaplarının listelendiği bir örnek dosya eklermisiniz.

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
Levent bey çok uğraşmama rağmen kısıtlı bilgimle seçenek düğmesi eklemeyi başaramadım. En azından düğmenin nasıl yapılacağını gösterirseniz ben onu elimdeki sorulara uygulayabilirim ve soru, cevapları gönderebilirim.

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Ekli dosyayı inceleyin.

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
İstediğiniz gibi 10 soruluk bir testi cevaplarıyla gönderdim.
istediğim çalışanlara ya da işe başlayacak olanlara bu testi çözdürdükten sonra a sütununu bendeki excel sayfasına kopyalayıp kontrol et butonuna bastığımda doğru ve yanlış sayısını otomatik yazsın.
şimdiden teşekkürler.:hey:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
Dosyanız ekte. Umarım mantığını kavramışsınızdır.

Not:Herhalde İngilizce öğretmenisiniz. Gözünüzden kaçmıştır. Testteki büyük "İ" harflerine dikkat.

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
sayın yurttaş tam istediğim gibi bir çalışma olmuş. çok sağolun. öğretmen değilim, insan kaynakları uzmanıyım.
hazırlayacağım başka bir test için puanlamayı biraz farklı yapmayı düşünüyorum. ekte gönderdiğim resimdeki gibi bir tablo oluşturursam doğru ve yanlış sayısına göre ilgili hücreye gidip yazılı puanı vermesini istiyorum.
bu son sorumdu :mrgreen:

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
resmi tekrar ekledim
Resimden bir şey anlamadım.

Eğer iki şıkka göre, yapılacaksa, yine yukarıdaki dosyadaki yöntem adapte edilerek uygulanabilir.

Bu kez seçenekler 2 olur. Bunların sonucu da doğru 1, yanlış 0 olacağından değerlendirme de buna göre yapılır.

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
Kavrama testlerinin puanlama mantığında olacak. Örneğin 9 doğru, 1 yanlış için puanlama tablosunda doğru sütununda 9 rakamına, yanlış satırında da 1 rakamına gidecek ve ikisinin kesiştiği orta noktadaki puanı gösterecek. MEsela gönderdiğim tabloya göre 102 puanını verecek.

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
Şöyle bir sorum daha olacak. Umarım yanıt alabilirim.
Onlara gönderdiğim dosyada Cevapları Aktar butonu olsa ve buna tıkladığımda verdikleri cevapları bendeki testcevap dosyasına kopyalasa çok işime yarar.
Benzer veri aktarma çalışmalarını inceledim ve aşağıdakişekilde kendime uyarladım. Ancak A sütununu kopyalarken seçenek düğmelerini almıyor.
İstediğim A sütununu cevaplanmış seçenek düğmeleriyle beraber bendeki değerlendirme dosyasına kopyalaması.

Sub CEVAPLARI_AKTAR()
ChDir "C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop"
Workbooks.Open Filename:="C:\Documents and Settings\Administrator\Desktop\Test Cevapları.xls"
Windows("Test Soru.xls").Activate
Sheets("Sayfa1").Column(a).Select
Selection.Copy
Windows("Test Cevapları.xls").Activate
Range("A").Select
a = WorksheetFunction.CountA(Sheets("Sayfa1").Range("A1:a65536"))
Sheets("Sayfa1").Column(a).Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
Range("A").Select
Windows("Test Soru.xls").Activate
Range("A").Select
Application.CutCopyMode = False
Windows("Test Cevapları.xls").Activate
ActiveWorkbook.Close
End Sub

Excel Vers. ve Dili
office2003 tr
Şöyle yaparsak daha kolay olacak sanırım.

Cevap anahtarı ve değerlendir butonunu sayfa 2 ye alsak ve yalnızca sayfa 2'yi şifre girilerek açılsa. Yani testi çözenler şifreyi bilmedikleri için sayfa2 yi açıp cevapları göremeyecekler.
Biçim menüsünde sayfayı gizle seçeneği var ancak diğer kullanıcılar bunu açabileceklerinden hiç bir anlamı olmayacak. Sanırım bu daha kolay, umarım cevap alabilirm.

Excel Vers. ve Dili
2003 versiyon
Arkadaşlar benim excel yardımı ile seçenekli soru hazırlamam gerekiyor 1.soruyu hazırlıyorum ama daha sonra 2.soruda seçenekleri hazırladığımda bağımsız olmuyor sadece 1 şık işaretlendiği için 1. Ve 2. Sorunun ayrı ayrı işaretlenmesini sağlayamadım acil yardım