2018 V2 Mezun veya Tasdikli öğrenim takip Kütük kayıt programı

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
13-06-2029
Daha önce resmi bir kurumun isteği ve yönlendirmesi ile mezun veya tasdiknamesini kaybetmiş ve yeniden talep için gerekli matbu talep ve cevap formunu yapmıştım.

Benzer bir talep üzerine bu çalışma V2 olarak geliştirildi ve ekte kullanıma sunuldu.

Bu versiyonda :

1- İlk kayıt ve ilk baskı sayfasında - eğer ki talep eden daha önce bu evrakı istememiş ve almamış ise 1 kereye mahsus düz kayıt ve baskısı alınabilir. Listbox pasif durumdadır, veriyi textboxlara isim soyad ya da tc kimlik aratarak çağırabilirsiniz, düzeltebilir ya da silebilirsiniz. Yine de listbox eğer kayıt var ise satırları eleyip ismi adaşlar dahil gösterecektir ya da hiç satır kalmaz ve yazı doğru ise o isim veya Tc yoktur, bulunamadığını da söyler .

2-Hatalı girişin önlenmesi için durum eğer Mezun ise Tasdikname textboxları, Tasdikname ise Mezun textboxları otomatik kapatılmakta , aynı zamanda kendine ait olmayan baskı tuşu da kapatılmaktadır. Bu duruma göre prorgam arşiv sayfasını seçip zaman damgalı olarak ikinci kayda almaktadır.

3-Bu kayıt esnasında mezun veya tasdikname belgesinde işlenen veriler aynı zamanda arşiv olarak da depolanır. Bu arşivler için ayrı form sayfaları ve bunların üzerinde kişinin genel özelliklerine göre süzgeçler [kod=Haluk] vardır. Bu süzgeçler yardımı ile daha önce belge alındı ise kaydı gün ve saat damgası ile çıkacak ve kişiye ikinci bir belge verme kararı kuruma ait kalacaktır.

4-Hangisi olursa olsun, çalışan tuşa basıldığında windows baskı önizleme sayfası açılır ve buradan kontrol ve baskıdan sonra userform geri dönecektir.

5-Kurum ve yetkililerin adları , herhangi bir kurumda kullanılabilmesi ayrıca , kurum adı , yetkilileri ve imzalarının orijinallik ispatı olarak ıslak yazı olması gereği ile yazılmamıştır. Bu kısımlar ve tarih , baskıdan sonra elle yazılabilir.

Hala hataları olabilir, karşılaşıldığı takdirde belirtilirse düzeltebilirim.

Kullanışlı olması dileğiyle ,

Excele geçiş şifresi " cems " tir , unutmaya karşın inputbox'un üstünde yazılıdır.
Sayfa uçları da çubuğu sol baştan tutup sağa çekince açılır.

http://www.filebig.net/files/tTkE8NEa5m

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
excel 2023 türkçe
23.04.2018
Elinize sağlık.Denediğimde kayıtlı son 4 kullanıcıyı silme işlemini yapmadı.Yeni kayıt yapıp kaydet dediğimde program kapandı.office 2007 denedim..

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Elinize sağlık.Denediğimde kayıtlı son 4 kullanıcıyı silme işlemini yapmadı.Yeni kayıt yapıp kaydet dediğimde program kapandı.office 2007 denedim..
Office 2010 32bit üzerinde hazırlandı .Bende defalarca denediğim halde bu şekilde bir davranış göstermedi. Silme yerine değiştirme işlemini de deneyiniz . Olasılıkla düşük versiyon ya da 64bit çatışması var. Belki başka bir kullanıcı aynı şeyi ya da tersini onaylar ve ne yapılabileceğine karar verebiliriz.

Yeni bir kayıt yap dediğimde sorunsuz olarak kaydetti ve lisboxta da göründü . Silme işleminde , listboxtan tıklayarak textboxlara çağırma pasifleştirildi , kişiyi tc kimlik no ile buldum , sil dedim , geri dönüşsüz olarak silinecek diye uyardı , tamam deyince sildi ve form temizlendi.

Son düzenleme:

cems

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
office 2010 tr 32bit
13-06-2029
Doğru , bir resmi kurumda çalışan kardeşimiz için benim hazırladığım bir program , Sn Halilyor orada benzer bir istek olunca yayınlamış, iyi de yapmış . Umuyorum ki mezun veya tasdikname için yapılan başvuruları düzenli ğretip tutacak bir programa ihtiyacı olan başka arkadaşların sorunlarına bir nebze yardımcı olur :)

Kodlar zaten hepimize ait , benim de yapabildiklerim bu ortamın sıcaklığı yardımseverliği öğreticiliği ile mümkün oldu.

Bilgi için teşekkürler :) sevindim de aslında işe yarar herhalde diyerek ..