3.cü belgeye Toplam Aldırma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
16-09-2021
Merhaba arkadaşlar ,

2 farklı excel dosyası dosyası mevcut ben 3.cü excel dosyasına aynı olanların toplamını aldırmak istiyorum bunu yapabiliyorum Etopla formülü ile ancak aynı olmayan firmalar var bu 1.ci belgede olabiliyor 2.ci belgede olabiliyor ben , her iki belgelerde olmayan 1 tane firma toplamlarını nasıl 3.cü belgeye aktarılmasını "toplanmasını" yapabilirim.

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Küçük bir örnek eklermisiniz..

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
16-09-2021
Sn.espiyonajl

örnek dosyayı ekledim tabi ben bunu 2 farklı excel dosyasından 3.cü excel dosyasına uygulayacağım ama bu örnekteki formülü çözersem ona göre uyarlamasını yaparım artık.

Teşekkürler ilginiz için.

Ekli dosyalar

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Sayın espiyonajl'ın izniyle
dosyanız ekte sayfa1 a sütununda sayfa2 b sütununda veri-filitre uygula-gelişmiş filitre-başkabiryerekopyalayı işaretliyoruz-listearalığını seçiyoruz-yazdırılacak yeri seçiyoruz-yalnızca benzersiz kayıtları işaretleyip tamama basıyoruz. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - türkçe
filtreleme

Sn.espiyonajl

örnek dosyayı ekledim tabi ben bunu 2 farklı excel dosyasından 3.cü excel dosyasına uygulayacağım ama bu örnekteki formülü çözersem ona göre uyarlamasını yaparım artık.

Teşekkürler ilginiz için.
Sn. Espiyonajl ve Sn. Fedeal'ın affına sığınarak ben de bir çalışma eklemek istedim. Aslında Sn. Fedealın yapmış olduğu çalışmanın aynısı tek fark aynı işlemi makro ile yapıyor.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
16-09-2021
Sn. Fedal dediğiniz yöntemi uyguluyordum yalnız bunu yaptığımda ilk baştaki değerin 2 tane kopyasını oluşturuyor liste uzun olunca onu bulmakta zor oluyor.

Sn.zipir123 koyduğunuz macrolu uygulamada 3.cü sayfaya aktarım yapıyor ancak mükerrer aktarım yapıyor :( sayfa 1 ve sayfa 2'deki verileri sayfa 3'e ayrı sutunlarada gerek yok sadece A sutununa bir kez aktarılması yeterlidi. Ekli dosyanızı tekrardan ekledim üzerinde sarı işaretli olanlara mükerrer oluşmuş durumdalar.

İlgilenen ve yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 - türkçe
Filtreleme

Sn. Fedal dediğiniz yöntemi uyguluyordum yalnız bunu yaptığımda ilk baştaki değerin 2 tane kopyasını oluşturuyor liste uzun olunca onu bulmakta zor oluyor.

Sn.zipir123 koyduğunuz macrolu uygulamada 3.cü sayfaya aktarım yapıyor ancak mükerrer aktarım yapıyor :( sayfa 1 ve sayfa 2'deki verileri sayfa 3'e ayrı sutunlarada gerek yok sadece A sutununa bir kez aktarılması yeterlidi. Ekli dosyanızı tekrardan ekledim üzerinde sarı işaretli olanlara mükerrer oluşmuş durumdalar.

İlgilenen ve yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler.

Sn. Starmetin
Dosyayı güncelledim istedğiniz böyle bir şeymi?

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 - Türkçe
16-09-2021
Sn. zipir123 evet aynen böyle bir şey yapmaya çalışıyorum eklediğiniz dosyadaki macroyu çalıştırdığımda 3.sayfaya sizde göreceksiniz A harfi iki kez aktarılıyor :( onuda çözersek harika olucak.

ilgi ve yardımlarınız için çok teşekkürler.