3 Farklı sorguya göre veriyi getirme

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-08-2026
Arkadaşlar merhaba,
Excel sayfamda, veri sayfasından rapor sayfasındaki bölümlere,gün ve aya göre veri getirmek istiyorum.
indis formülü yazdım. fakat nerede hata yapıyorum bulamadım. formül bazı tarihlerde çalışıyor.bazı tarihlerde çalışmıyor.kafasına göre takılıyor. :(
yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Office 365 TR
Selamlar,
Dosyanızı göremem...
Anlatımınızdan anladığım kadarıyla hazırladığım dokumanı incelersiniz....
Not : Yanlış da anlamış olabilirim...

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026

maliex

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
professional plus 2016-türkçe
23-09-2025
rapor sayfası B6 ya yapıştırıp aşağı sürekleyiniz
Kod:
=+TOPLA.ÇARPIM((VERI!$B$3:$BK$3=RAPOR!$B$3)*(VERI!$B$2:$BK$2=RAPOR!$C$3)*(VERI!$A$4:$A$14=RAPOR!$A6);VERI!$B$4:$BK$14)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Merhaba,

Öncelikle bu tarz tablolarda eğer verilerin tekrar etme durumu varsa TOPLA.ÇAPRIM ile veriyi bulmak sıkıntı yaratacaktır. Çünkü tekrar edenleri de dikkate alacağından hatalı sonuç verecektir.

Sizin kullandığınız formülde KAÇINCI fonksiyonunun son parametresi olan eşleştirme parametresini kullanmadığınız için sonuç alamıyorsunuz.

Aşağıdaki gibi denerseniz sonuç alabilirsiniz. Ayrıca DİZİ formül olarak uygulamanıza gerek yoktur.

B6;

C++:
=İNDİS(VERI!$B4:$BK4;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(RAPOR!$C$3&"@"&RAPOR!$B$3;VERI!$B$2:$BK$2&"@"&VERI!$B$3:$BK$3;0)))

nazifdural

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 365
07-08-2026
Merhaba,

Öncelikle bu tarz tablolarda eğer verilerin tekrar etme durumu varsa TOPLA.ÇAPRIM ile veriyi bulmak sıkıntı yaratacaktır. Çünkü tekrar edenleri de dikkate alacağından hatalı sonuç verecektir.

Sizin kullandığınız formülde KAÇINCI fonksiyonunun son parametresi olan eşleştirme parametresini kullanmadığınız için sonuç alamıyorsunuz.

Aşağıdaki gibi denerseniz sonuç alabilirsiniz. Ayrıca DİZİ formül olarak uygulamanıza gerek yoktur.

B6;

C++:
=İNDİS(VERI!$B4:$BK4;TOPLA.ÇARPIM(KAÇINCI(RAPOR!$C$3&"@"&RAPOR!$B$3;VERI!$B$2:$BK$2&"@"&VERI!$B$3:$BK$3;0)))
Üstadım çok teşekkürler.elinize sağlık