3 koşul

merhaba arkadaşlar bir devremülk 34 kişiye 10 ar günlük satılıyor ekli dosya da 34 haftaya göre dolu olanları kırmızı boş olanları sarı desene boyattım buraya kadar tamam benim sorum bu 34 haftalık devrelerden dolu ve boş olanlardan sonra bu devrelere tapu verildiği zaman da başka bir renk mesela mavi olursa da tapusu çıkmış olsun ve son kez de tapu için işleme başlanılmış olanlarıda kahverengi renge göre düzenleyebilirsek çok memnun olurum yardımlarınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Örnek vererek F5:AM9 arasını size açıklayayım siz gerisiniz yaparsınız.

F5:AM9 alanını seçerek koşullu biçimlendirmeye girin ve sil komutu ile 3 koşuluda işaretleyip silin.

İşlem bitene kadar F5:AM9 alanını seçili kalsın.

Bu alanı sarıya boyayın ve tekrar koşullu biçimlendirmeye girerek formül bölümüne,

=F$3="i"

yazıp biçimden kahverengi rengi seçin.

Daha sonra Koşul2 yi ekleyerek, formül bölümüne;

=F$2="v"

biçimden mavi rengi seçin,

Daha sonra koşul3 ekleyerek, formül bölümüne;

=$C5>=F$1

yazarak biçimden kırmızı rengi seçerek işlemi bitirin.

Yalnız soruda koşulları sıralarken öncelik sırasıyla ilgili bilgi kısıtlı olmuş.

Bu yüzden ben koşulların sırasını bu şekilde yazım. Siz kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Yani F2 de "v" ayrıca F3 de "i" varsa renk kavrengi olacaktır. Eğer tam tersini istiyorsanız koşul1 ile koşul2 nin yerlerini ve renklerini değiştirirsiniz.

.

tşkl

ömer bey dediğinizi yaptım oldu ama f2 ye V yazınca hepsi mavi oluyor bnim istediğim

mesela a1 blok zemin kat 34 devre bunun 19 u dolu kırmızı 15 i boş sarı buraya kadar tamam sarılar boş oda tamam kırmızılardan da 19 undan mesela 5 i tapu verilmiş mavi 2 si tapuda kahverengi diğerleri satılmış ama herhangi bir işlem yok kırmızı yani 19 unda böyle bir işlem olacak 19 u dolu ama 5 i mavi tapulu 2 si işlemde 7 si böyle 12 si kırmızı olacak kusura bakmayın biraz karışık oldu benim tahminim eğer formulu ile olursa

EĞER =$C6>=F$1 ; kırmızı ve EĞER =$C6>=F$1 ve =F$2="v" ; ise mavi ve EĞER =$C6>=F$1 ve =F$3="i" var ise kahverengi gibi veya f1 sutununundaki sayıyı silip manuel V - İ yazıp ona göre f5 e renk versek olabilirmi saygılarımla

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Anlatımızdan birşey anlayamadım.

F5:AM9 arasındaki koşullu biçimleri silin ve bir kaç bölüme v - i girerek renklendirmeleri manuel yapın ve neden bu şekilde renklendirme yaptığınızı tablo üzerinde anlaşılır bir şekilde detaylı açıklayarak yeni bir dosya ekleyiniz.

.

Excel Vers. ve Dili
excell 2003türkçe
Eksik var

Blok A-1 de ki zemin katın ve 4.katın L1 yani 7.haftası için örnekliyorum;L5 in mavi,L9 un sarı olması gerektiğini varsayın. L2 ve L3 e girdiğiniz bilgi F5:AM9 aralığı için koşullu biçimlendirme ve formüller için (makro hariç)hata verir.
Koşullu biçimlendirme ve formüller Çıkış yolu Blok A-1 de ki her satır için F1:AM3gibi bir veri giriş tablosu gerekir. Sayfayı inceleyin.

Ekli dosyalar

1Al2Ver

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
04-01-2026
Merhaba,

Yanlış anlamadım ise, Sayın Resulk'nın isteği ;

Örneğin ; F7:AM11 aralığını, Koşullu Biçimlendirme ile ; Boş ise "Sarı", dolu ise "Kırmızı" renk ile doldurayım, sonra,

F7:AM 11 aralığındaki sarı ve kırmızı hücreler, F2:AM3 aralığına "V" girersem mavi, "İ" girersem kahvengine dönüşsün, bu koşula 2 koşul daha uygulayayım ,

bu böyle diğer hücrelere de yansısın,

Kendisine aşağıdaki link'te 9 nolu mesaj ile önerim oldu,

http://www.excel.web.tr/f14/3-den-fazla-ko-ullu-bicimlendirme-t104394.html

Açıkçası olabilecek çözümü merak ettiğim için müdahil oldum,

Teşekkür ederim.