30 sayfalık excell dosyasının sayfa isimlerini ve başlıklarını girme

Excel Vers. ve Dili
Office 2000 - Türkçe
Forumda yeniyim ve sorulan soruları ve verilen mükemmel yanıtları görünce elbette benim istediğim şeyin de bir çaresi vardır diye düşündüm :)

Başlıkta tam olarak anlatamadım,

Yapmak istediğim şey şu.Günlük olarak çalıştığım tablolarım var ve her gün yeni bir sayfa oluşturup , her seferinde sayfa isimlerini ve yeni sayfalardaki ( tabloların 3 ve 4. satırında tarih var ) elle düzeltiyorum.

Bütün sayfa isimlerini ve sayfaların içindeki tarihleri otomatik olarak hazırlayabilme yöndemi var mı ?

Örnek dosya ek'te mevcut.Şimdiden teşekkürler.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
işyerimde kullandıgım bir calışmayı size uyarlamaya calıştım bende daha önce sizin gibi yapıyordum ve eski bilgilere ulaşmak epey zor oluyordu(birde güngeçtikce daha cok yer kaplıyordu) bi bakın umarım işinize yarar.takıldıgınız yer olursa yardımcı olurum iyi calışmalar.bu arda sayfa korumalarını kaldırmak için şifre: lütfen

Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
Yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ederim fakat sunduğunuz fikirler tam olara benim istedimle uyuşmuyor :(

Benim bahsettiğim sayfa isimlerinin otomatik atanması ( sayfa1,sayfa2,sayfa3 'ün...otomatik bir şekilde sayfa1'e "01.01 NAKİT" yazdığımda diğer sayfa isimlerinin de 02.01 NAKİT şeklinde devam etmesi.

ve ayrıca Sayfalarda bulunan tarihlerin otomatik atmasını nasıl sağlayabilirim ?

Örneğin; Bu ay bitti ve yeni aya geçtik, yeni sayfalarımı hazırladım.Sayfa1'e 01.01.2008 yazdım, diğer tüm sayfaların sırayla 02.01.2008-03.01.2008-04.01.2008 diye atmasını istiyorum :(

Lütfen ilk mesajımda eklediğim tabloma bakarsanız ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
sayın uzmanamalenin afınasığınarak örnek dosyasını size kısmi olarak uyarladım bir bakarmasınız sadece boş nakit sayfasına veri girerek bir deneme yapın eger istediginiz buysa boş visa sayfasınada uygulayıp kullanabilirsiniz yanlız yeni sayfa hep bugünün(güncel) tarihiyle oluşturuluyor.tarihi oluşturdugu sayfaya isim olarak atıyor.

Son düzenleme:

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
ek dosya işinizi görür mü

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
@Fedeal, @Uzmanamele

İkiniz de mükemmelsiniz, istediğim şey tam olarak buydu.Ama şöyle bir durum var.

İlk denemede( sayaf ekle dediğimde) mükemmel bir şekilde yeni sayfa..sayfa ismi ve tarih aynı olarak açılıyor(ki istediğim aynen bu) , sonra tekrar sayfa ekle dediğimde Sayfa ismi Boş sayfa oluyor ve tarih de artmıyor.

Yani ; Fedeal'in gödnderdiği dosyaya bakarsak 20.08 nakitteyken Sayfa ekle diyorum 21.08 nakit sayfası açılıyor(sayfa üstündeki tarih de aynı, ama 2. denemem de Boş Nakit isimli sayfa açılıyor ve sayfanın üstündeki tarih de 21.08 olarak kalıyor ( 22.08 olarak değişmesi gerekirken )

Ama sanıyorum sizin gödnerdikleriniz numuneydi ve formüle eklemeler yaparsak düzelicek

Daha önce hiç Makro kullanmadım, en kısa zamanda Makro ile ilgili yazıları okumaya başlıyorum

Sizden rica etsem şu an için bu tablomu son haline getirsek ve eğer çok uzun işlem değilse bana nasıl hazırlandığını anlatsanızda, sayenizde müdürümden bir tebrik alsam

(Forumlarda gezmemden şikayetçi de kendisi )

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
hergün 1 sayfa ekleyeceksiniz mantığıyla çalışıyor.
makinenin sistem tarihini değiştirerek deneyin.

Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
Öyle mi , harika birşey.Bilgi sitemlerine söyledim birazdan tarihi değiştirecekler.
Peki bir gün içerisinde 2 günün işini yaparken. Örneğin ayın 18 ve 19 unu bugün yapıcam.Sayfa ekleyip manuel düzeltme yapsam olur mu ?

Bu makro baya zor bir iş ya :(

bir de nedense tablolarım biraz tombullaşmış, orjinal boyutuna nasıl getirebiliriz bunları ?

Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
Acelem yok ama sizden gelecek yanıtlar için sabırsızlanıyorum :)

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
İlk denemede( sayaf ekle dediğimde) mükemmel bir şekilde yeni sayfa..sayfa ismi ve tarih aynı olarak açılıyor(ki istediğim aynen bu) , sonra tekrar sayfa ekle dediğimde Sayfa ismi Boş sayfa oluyor ve tarih de artmıyor.

bunu sebebi her gün için sadece 1 kayıt girişi olması yani bu tarihli 1 kayıt girebilirsiniz yarın düzelecektir.
öteki sorunuzuda araçlar-makro-makrolar-düzenlededen makroyu inceleyip hangi sayfada hangi sütunda işlem yapılmış bakın bende fazla bilmememe ragmen mevcut makroları uyarlamaya çalışıyorum:)

Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
Çok teşekkür ederim fedeal, biraz önce bilgisayarın tarihini değiştirip deneme yaptık ve oldu ;)

Biraz karıştırıyım bakıyım makroyu :D

Düzeltme:

Fedeal, mevcut sayfaları(sütunları) çekiştirip küçültsem de , Sayfa ekle dediğimde yeni açılan sayfalar yine büyük büyük oluyor.bunu nasıl engelleyebilirim.Ayrıca sayfa ismi de 21.08.2008Nakit ya da Visa oluyor. Bunu nasıl 21.08 Nakit ya da Visa yapabilirim * Yani 2008 e gerek yok, pek zararı yok ama düzeltilebilir olduğunu bildiğim için...

Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
Bir türlü işin içinden çıkamadım :(

Şimdi aklıma geldi, benim yaptığım iş günlük iş değil hep geriden giderek yapıyoruz...

Bugünün tarihini atmaktan ziyade her "sayfa ekle" dediğimde Excel de sıra hangi gündeyse ona geçse :(

Örn:

Bugün sayfa adı ve sayfadaki tarih 18.08 'se , ben 2 gün sonra bu tabloda çalışırken Sayfa Ekle dediğimde sayfa adı ve tarih 19.08 olmalı ki gerçekten istediğim şekilde olsun.

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
ben makroyu yazan uzmanamele oldugunu hatırlatayım düzeltmede fedeal yazmışınız teşekkürler uzmanamenin ayrıca bende kendisine tşkkür ediyorum birşey daha ögrendim sayesinde.

Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
Yukarıda mesajımda ikinize de teşekkürlerimi sundum :)

Sornaki mesajımda sizin cevabınıza istinaden teşekkür ettim sayın fedeal ;)

Bu kodları vb. adım adım öğrenebileceğim bir yer var mı acaba ? ( web sitesi )

Çünkü görünüşe göre sorularım sormakla bitmeyecek...Netten bakmama rağmen makronun mantığını pek çözemedim. Tabiiki öyle hemen öğrenilecek birşey değil ama en azından benım tablom basit bir tabloydu, onun cevabını da bulamadım :(

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
merhaba
syn uzm.yard,
sayfa adında NAKİT, VİSA gibi kelimeler olduğu için yeni sayfa açarken önce bu kelimeyi ayıklamak ve ondan sonra kaldığı günden itibaren birsonraki güne göre sayfa açmak lazım. birkaç satır ilave etmekle bu kod revize edilebilir ama buna gerek olduğunu sanmıyorum. bu haliyle kullanabilirsiniz. gerekirse sayfa adını el ile değiştirin.
yeni açılan sayfa boş sayfaların kopyası olduğu için, sayfa düzenini değiştirecekseniz bu sayfalarınkini değiştirin. sonraki eklenen sayfalarda bu değişikliği görebilirsiniz.

not: önceki dosyada gereksiz kodlar kalmış, dosya değiştirildi.

Excel Vers. ve Dili
Office 2000-Türkçe
Peki teşekkür ederim sayın uzmanamele, bu haliyle kullanmayı denerim.

Yardımlarınızı esirgemediğiniz için tekrar teşekkürler ;)