İki sütundaki ortak kelimeleri bulmak

Excel Vers. ve Dili
excell xp
merhaba kolay gelsin bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim ama biraz karışık umarım anlatabilirim (bir excell dosyasında iki sutun var bu sutunların 1 cisinde yüzlerce kelime var 2. sutunda da yüzlerce kelime var ama birinci sutundakilerden 2. sutunda da var ama 10 tanesi aynı diğerleri çok farklı kelimeler) işte ben bu aynı kelimelerin bir tuşa basarak 3 cü sutunda c sutununda olmasını istiyorum) okadar aradım bulamadım yardımcı olursanız sevinirim:) :)

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek dosya ekleyerek sorunuzu açıklarmısınız.

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın matek,

Örnek dosyayı inceleyiniz. Dilerim işinizi görür.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excell xp
teşekkürler ama bir sorunun daha var çok sayıda kelime attığımda devamlı tarama yapıyor durdurmak için esc ye basıyorum bunnu bir yolu varmı ayrıca bu sutun sayısını 5 e çıkartabilirmiyiz a,b,c,d,e de taranacak kelimeler olsa f ye de aynı kelimeleri atsa daha çok işimi yarıyacak şimdiden teşekkür ederim(elinize sağlık):-D

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın matek,

Makroyu durdurmak için Ctrl ve Pause tuşlarına birlikte basınız. A ve B sütunlarına istediğiniz kadar veri atabilirsiniz. Yalnızca kelime sayısı çok fazla ise makronun istenilen olayı yerine getirmesi zaman alır.

Birde 5 sütun demişsiniz. Hangi sütunlar içinde hangilerini aratacaksınız ??? Tüm satırlar içinde ortak olanlar mı bulunacak ? Yoksa bu işlemi makro fazla zaman aldığı için verilerinizi 5 ayrı sütuna dağıtmak için mi istiyorsunuz ?
Yapmak istediğiniz tam olarak ifade ederseniz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
excell xp
a,b,c,d,e sutunlarında olan aynı isimleri karşılaştırması (yani a da ve b de varsa f sutununa bu ismi atsın veya hepsinde varsa bu kelime f sutununa atsın herhangibi iki sutunda varsa gene f ye atsın istiyorum) açıkcası makroyu hiç bilmiyorum kısazamanda yapmasını isterim ama benim için öncelik 5 sutundada olan aynı isimleri f ye atsın istiyorum hatta eğer mümkünse (ben bu isimleri başka bir yerden kopyalayıp sutunlara yapıştıracam eğer sutun içerisinde de aynı kelimeler var ise örneğin 2 tarık varsa bir tanesi silinsin istiyorum eğer mümkünse)