400 Kb lık Excel programı

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
Merhaba,

Dosya tarafımdan kaldırılmıştır.

Sayın izcik,

Dosyayı tekrar kontrol ederek eklemenizi rica ederim.

.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Türkçe
Çok değerli arkadaşlarım. Ben ne yazık ki şu ana kadar virüs programı hiç ama hiç kullanmadım. Bu nedenle hiç bir dosyayı tarama imkanım olmuyor. Bilgisayarıma virüs girerse (ki ara ara giriyor) Kullandığım imaj programı ile imajı yüklüyorum ve Windowsu hiç uğraşmadan düzeltmiş oluyorum.

En çok başıma dert olan Sality virüsü idi. Bunun da en kötü yanı yedek diskindeki exe lere kendini kopyalaması idi.

Bu virüs beni çok uğraştırmıştı.

Yukarıdaki bahsi geçen Excel programını ben çok denedim. Fakat bilgisayarımda gözle görünür bir zararını hissetmedim.

Virüs programları neden Trojan uyarısı veriyor hiç bilmiyorum.

Peki bu virüs programları Trojanlı dosyayı temizleyip Trojansız (kullanmaya uygun) hale getirebiliyor mu acaba?

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Çok değerli arkadaşlarım. Ben ne yazık ki şu ana kadar virüs programı hiç ama hiç kullanmadım. Bu nedenle hiç bir dosyayı tarama imkanım olmuyor. Bilgisayarıma virüs girerse (ki ara ara giriyor) Kullandığım imaj programı ile imajı yüklüyorum ve Windowsu hiç uğraşmadan düzeltmiş oluyorum.

En çok başıma dert olan Sality virüsü idi. Bunun da en kötü yanı yedek diskindeki exe lere kendini kopyalaması idi.

Yukarıdaki bahsi geçen Excel programını ben çok denedim. Fakat bilgisayarımda gözle görünür bir zararını hissetmedim.

Peki bu virüs programları Trojanlı dosyayı temizleyip Trojansız (kullanmaya uygun) hale getirebiliyor mu acaba?
Her virüs temizlenmez sizinkini denemedim.
Avastın ev sürümü ücretsiz.

Eğer benim Bilgisayarımda Antivürüs programı olmasaydı.
inanın İnternete girmez, msn.i açmaz, E-mail programlarını kullanmazdım.

Saygılarımla,

uzmanamele

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
excel 2010

merhaba
syn izcik, antivirüs programları kullanıp kullanmamak sizin tercihiniz, virüslerin yol açtığı hasarlardan kimseyi suçlayamazsınız.
foruma eklenen dosyalar sistem tarafından antivirüs taramasından geçirilmiyor, bu dosyaların meydana getirdiği hasarlardan dosyayı ekleyen sorumludur.
olaki sizin makineye sızan bir virüs eklediğiniz dosyaya bulaşarak o dosyayı indiren herkese bulaşabilir.
birçok antivirüs programları var, bazılarına tonla para vererek 1 yıllık kullanma hakkı elde ediyoruz, bunlar sürekli güncellenerek makinemizi koruyor.
bazı programları ise ücretsiz veya kırık olarak kullanıyoruz ve koruduğunu zannediyoruz. bunlar genellikle son çıkan virüsleri algılamıyor ve korumuyor.

sizden ricam, mademki bir antivirüs programı kullanmıyorsunuz, sizin foruma eklediğiniz her dosya için "dosyayı açmadan önce virüs taramasından geçiriniz" diye bir uyarı yazmanız. bu uyarıdan sonra isteyen açar, antivirüs programına güvenmeyen açmaz.
emin olunki sizin antivirüs programı kullanmıyorum itirafından sonra birkaç kişinin makineme virüs bulaştı, acaba siteden indirdiğim falan dosyadan mıdır diye sizi suçlayacaklardır. hatta bazıları kapı gıcırdasa bile sizi sorumlu tutacaktır.
şunu unutmayınızki bu forum hepimizin, bizlerin dikkatsizliğinden veya vurdumduymazlığından dolayı bir arkadaşımızın makinesinde bir hasar oluşursa sorumluluktan uyarsak bile sorumluluktan kurtulamayız.