5 adet hücredeki sayıyı birleştirme ve arasına nokta koyma.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim yaklaşık 5 saat arama yaptım ama istediğim gibi bir örneği maalesef bulamadım. bilmiyorum belkide böyle birşey yok ondandır.
şimdi gelelim sorunuma. yaklaşık 1000 maddeden oluşan bir hammadde stok girişim var. ben bunlara 10 haneli bir sayı atıyorum. bu 10 haneyi toplam 5 hücreden oluşuyor. şöyleki a1:01 b1:02 c1:03 d1:04 e1:05 yazsın.
bunları f1:01.02.03.04.05 olarak birleştirmek istiyorum. yani ürünün kodu olacak. örnek gönderiyorum.
yardımlarınız için teşekkürler..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim yaklaşık 5 saat arama yaptım ama istediğim gibi bir örneği maalesef bulamadım. bilmiyorum belkide böyle birşey yok ondandır.
şimdi gelelim sorunuma. yaklaşık 1000 maddeden oluşan bir hammadde stok girişim var. ben bunlara 10 haneli bir sayı atıyorum. bu 10 haneyi toplam 5 hücreden oluşuyor. şöyleki a1:01 b1:02 c1:03 d1:04 e1:05 yazsın.
bunları f1:01.02.03.04.05 olarak birleştirmek istiyorum. yani ürünün kodu olacak. örnek gönderiyorum.
yardımlarınız için teşekkürler..
Selam Sayın serdargunes58,
Öncelikle hoşgeldiniz.
Dosyanız ektedir.

verileriniz sayı ise, çözüm "sayı ise" adlı sayfadadır.
verileriniz metin ise, çözüm "metin ise" adlı sayfadadır.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
sayın ergün güler hocam.
hoşbulduk.

öncelikle benim sorunumu çözdüğünüz için teşekkür ederim.
yanlız sizden bir ricam daha olacak aslında o kadarda önemli değilde olursa sevinirim.
benim girdiğim değerleri metin formatına dönüştür demişsiniz ya öyle yapınca hata (adına ne denir bilmiyorum ama) sol köşesinde çizgi çıkıyor. bu çizgiyi hatayı yoksay diyerek gidiyor ama bunun bir kısa yolu var mı en azından bu 5 hücre için. her değer girdiğimde uğraşmak istemiyorum.
tekrardan çok teşekkür ederim. beni kurtardınız..
kolay gelsin...

Excel Vers. ve Dili
Türkçe Office 2007
ALternatif

Eğer hepsi 2 haneli ve birinci hane her zaman 0 ise bunu alternatif olarak kullanabilirsin.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
sayın ergün güler hocam.
hoşbulduk.

öncelikle benim sorunumu çözdüğünüz için teşekkür ederim.
yanlız sizden bir ricam daha olacak aslında o kadarda önemli değilde olursa sevinirim.
benim girdiğim değerleri metin formatına dönüştür demişsiniz ya öyle yapınca hata (adına ne denir bilmiyorum ama) sol köşesinde çizgi çıkıyor. bu çizgiyi hatayı yoksay diyerek gidiyor ama bunun bir kısa yolu var mı en azından bu 5 hücre için. her değer girdiğimde uğraşmak istemiyorum.
tekrardan çok teşekkür ederim. beni kurtardınız..
kolay gelsin...
2.mesajdaki dosyayı güncelledim.
Sayı ise ayrı Metin ise ayrı çözüm uyguladım.

gördüğünüz hatayı tek tek silmek istemiyorsanız. Araçlar->şeçenekler->Hata denetimi'inden Arka plan hata denetimini etkinleştir ve Hata değeri versin seçeneğini iptal edebilirsiniz.

bence "sayı ise" sayfasındaki kullanınız. Ancak 0-9 arası sayı girince 00-09 olarak görüntülenecek.
10--'dan sonrası için 010-011 olarak görüntülenecektir. Çünkü siz veri girdiğiniz sütunları bu şekil biçimlendirmişsiniz.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Tr
sayın 78eagle çok teşekkür ederim.o formüle benzer bir formul bulmuştum forumdan ama 00 yanyana gelince formülde görünmemesi lazım. onun için ergün güler beyin formülü işimi gördü. ilginize teşekkür ederim.

ergün hocam çok teşekkür ederim. allah razı olsun.
herkese kolay gelsin..

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
sayın 78eagle çok teşekkür ederim.o formüle benzer bir formul bulmuştum forumdan ama 00 yanyana gelince formülde görünmemesi lazım. onun için ergün güler beyin formülü işimi gördü. ilginize teşekkür ederim.

ergün hocam çok teşekkür ederim. allah razı olsun.
herkese kolay gelsin..
Ben teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.