Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sevgili arkadaşlar,aşağıdaki sayının birlik kademesi 0 dan 4'e kadar olursa "0" olmalı,6'dan 9 dahil "5" olmalı.Örnek aşağıdadır.
7,31=7,30
7,34=7,30
7,36=7,35
7,39=7,35
Sayın espiyonajl,Ali beyin formülü işimi görmüyor sizin formül çok iyi çalışıyor ancak bir sorun var.Bir sayının iki veya daha fazla hanesi aynı değer ise çalışmıyor
144=100 oluyor.Bu değer 140
444=000 oluyor.Bu değer 440 olmalı.
Sayın espiyonajl,Ali beyin formülü işimi görmüyor.Sizin formül çok iyi ancak küçük
bir hata yapıyor.144 veya 444 gibi aynı rakamlardan oluşan sayılarda sorun çıkarıyor 144=140 olması gerekirken 100 oluyor
444=440 olması gerekirken 000 oluyor.Bunu nasıl düzeltiriz.
=TAVANAYUVARLA(A1-4;0,05) olarak denese idiniz 3 basamaklıda çalışacaktı.
İki basamaklıda virgülde sonra istiyorsunuz,üç basamaklıda virgülden önce istiyorsunuz nasıl bir yuvarla bu anlayamadım.
Sayın espiyonajl,Ali beyin formülünü ben yanlış denemişim hata bende.İşime
yaradı hepinize teşekkür ederim.
O nedenle dedim basamak sayısı 2 olanda matematikte anlamlı sayı dediğimiz virgülden sonraki ikinci haneye bakılıyor. Oysa üç basamaklıda ise virgülden sonrasına değil direk birler basamağına bakılıyor.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.