7 eğer den fazlası için yardım

Excel Vers. ve Dili
office 2007
öncelikle mesajı okuduğunuz için sağolun visulbasic bilmediğimden eğer fonksiyonu ile uğraşıyorum 7 den fazla fonksiyonu yazamadım

Ekli dosyalar

Ali

Uzman
Excel Vers. ve Dili
İş:Excel 2016-Türkçe
öncelikle mesajı okuduğunuz için sağolun visulbasic bilmediğimden eğer fonksiyonu ile uğraşıyorum 7 den fazla fonksiyonu yazamadım
Verileriniz bu şekilde karşılık gelen değerin yazılması ise eğere gerek yok. Düşeyara ile tablodan değerleriniz aldırılabilir.

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
=IF(E11="selam";"selam";"")&IF(E11="kelam";"kelam";"")&IF(E11="uzun";"uzun";"")&IF(E11="kısa";"kısa";"")&IF(E11="kardeş";"kardeş";"")&IF(E11="var";"var";"")&IF(E11="yok";"yok";"")&IF(E11="yakala";"yakala";"")&IF(E11="tut";"tut";"")&IF(E11="bırak";"bırak";"")

şeklinde deneyin.

IF=EĞER

.

Excel Vers. ve Dili
office 2007
öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşşekkür ederim ilk olarak ömer beyin yönlendirdiği sayfaya baktım çok güzel örnekler var yeni başlayan tüm arkadaşlara tavsiye ederim ben oradan eğer(yada(... uygulamasını yaptım ama küçükbi yanlışımdan dolayı 8 eğerde kaldı 10 a tamamlayamadım ama yurttaş kardeşimizin gönderdiği ile oldu tekrar ilgilenen arkadaşlara teşekkürler saygılar bu forum 1 numara

Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2021 Türkçe
Selam;
Alternatif
=YATAYARA(E11;{"selam";"kelam";"uzun";"kısa";"kardeş";"var";"yok";"yakala";"tut";"bırak"};1;0)

yada

=DÜŞEYARA(E11;{"selam";"selam"\"kelam";"kelam"\"uzun";"uzun"\"kısa";"kısa"\"kardeş";"kardeş"\"var";"var"\"yok";"yok"\"yakala";"yakala"\"tut";"tut"\"bırak";"bırak"};2;0)

yada
=DÜŞEYARA(E11;{"selam"\"kelam"\"uzun"\"kısa"\"kardeş"\"var"\"yok"\"yakala"\"tut"\"bırak"};1;0)

Son düzenleme: