"Açıklama Ekle" yazı büyüklüğü

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TR
Arkadaşlar merhaba bir sorunum var kasa raporunu tuttuğum bir excell dosyam var 8 sayfalı bunlarda sayfaların birinde sağ klik açıklama ekle dediğimde yazı formatı 8 punto olarak ayarlı bunu nasıl değiştirebilirim
diğer sayfalarda sağ klik açıklama ekle dediğimde yazı puntosu 10 olarak çıkıyor onlarda problşem yok

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Aşağıdaki kodu çalışma kitabının ThisWorkbook kısmına ekleyin.Sayfa kapatıldığında mevcut bütün şekillerin font boyutlarını 15 puntoya ayarlayacaktır.
Not: Bu kod bütün sayfalarda çalışacaktır.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetDeactivate(ByVal Sh As Object)
On Error Resume Next
ActiveSheet.Shapes.SelectAll
Selection.Font.Size = 15
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TR
sayın hamitcan bu işlemi makrosuz yapma imkanı varmıdır acaba

Excel Vers. ve Dili
(Ofis 2003-Türkçe)
Açıklama olan hücreyi seç, sağ klik yap "Açıklamaları göster/ gizle"yazan yeri tıkla ve yazıyı farenin imleciyle seç, yani yazıyı karart sonra istediğin yazı tipi bouytu ile değiştir. Benim bu söylediğim tek hücre için.Değişiklik yapacağın diğer hüçreleride tektek bu şekilde değiştirmen gerekiyor

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TR
sorunumu tam olarak anlatamadım galiba olay excel in ayarları ile ilgili olsa gerek dedimya sadece o sayfa ile ilgili bir prob yani başka excel sayfasında aynı sorunlar yok yani bir çalışma kitabında birkaç tane sayfa var ve sadece birinde bu prob var.

Excel Vers. ve Dili
(Ofis 2003-Türkçe)
Sakıncası yoksa dosyayı ekleyin. çözüme kavuşturmaya çalışalım

hamitcan

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel 2019 Türkçe
Sayın ozay27, makrosuz bir çözüm bilmiyorum.

Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TR
Yardımcı olmak isteyen arkadaşlar için dosya ekte

S

Skorpiyon

Misafir
Sayın ozay27,

SATIŞ sayfasnızdaki Yakınlaştırma Oranı %75, diğer sayfalarda ise %100. SATIŞ sayfasındaki bu oranı %100 olarak düzeltirseniz sanırım istediğiniz olacak.

Saygılarımla...

Excel Vers. ve Dili
(Ofis 2003-Türkçe)
Dosyayı dediğiniz şekilde düzenleyip ,yeniden gönderiyorum. Umarum İstediğiniz gibi olmuştur.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Yüklü ofisiniz biraz zarar görmüş olabilir. Buna benzer sorunlar hepimizin başına gelebiliyor. Bilinmeyen bir sürü sebebi olabilir. Aklıma bir çözüm geldi. Bilmiyorum bir işe yarar mı? Açıklama Ekle Metin Kutularının kaç tane olduğunu bilmiyorum. Önereceğim yöntemin uygulamasında fayda olabilir. Yapacağınız şey, Açıklama Ekle'deki Metin Kutuları açık olmak kaydıyla, uygun olan birinin dış kenarına bir kere tıkladıktan sonra Biçim Boyacısına çift tıklayarak diğerlerine uygulamanızdır. Diğer bir yöntem ise, uygun puntolu olanı kopyalayıp
ilgili yer(yerlere) seçili yapın, sağ tıklayın > özel yapıştırdan AÇIKLAMALARI tıklayıp deneyiniz.

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Örnek olarak eklediğiniz dosyanızda bir problem yok. Açıklamaların bu şekilde farklı font büyüklüğünde görünmesinin sebebini Sn. Sertkaya 9 nolu başlıkta açıklamış. Bu düzenlemeyi yaptığınız takdirde bütün açıklamalarınız aynı font büyüklüğünde görünecektir.

Aynı şekilde tüm sayfalarınızın Zoom ayarını % 200 yapın sadece birini % 100 bırakın ve sayfalarınızdaki açıklmaların font büyüklüğünü kontrol edin. Göreceksiniz ki % 200 olarak ayarladığınız sayfalardaki açıklamaların fontları daha büyük görünecektir. Aslında değişen font büyüklüğü değil sayfanızın Zoom ayarıdır.

tahsinanarat

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2019 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
27-05-2028
sayfanın kod bölümüne aşağıdaki kodları kopyalayın, çalıştırdığınızda saadece o sayfadakiler istediğiniz font büyüklüğünde olacaktır
Sub aciklamafont()
Dim hucre As Range
For Each hucre In Cells.SpecialCells(xlCellTypeComments)
hucre.Comment.Visible = True
hucre.Comment.Shape.Select True
Selection.Font.Size = 12
hucre.Comment.Visible = False
Next
End Sub

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
EXCELL 2003 TR
herkeze çok teşekkür ama özellikle sayın Sertkaya ve sayın cost control a ayrıca teşekkür ediyorum sağolun üstatlar. bazan çok basit şeyi göremiyoruz ustalık işte bu olsa gerek :)