A-B sütunlarını C-D sütunları ile kıyaslamak.

üstat bana yardımcı olurmusunuz.
a sutunu tarih
b sutunu miktar
c sutunu TARİH
d sutunu MİKTAR

a+b sutunundaki değer c+d sutunundaki değer ile kıyaslanacak eger eşitseler sorun yok ŞAYET BİRİ BİRİNDE OLMAYAN A+B VEYA C+D DEĞEREİ VARSA O DEĞER E SUTUNUNA YAZILACAK.
şayet bana bu konuda bu gece yardım ederseniz cok sevinirim. saygılar

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Lütfen konunuzun başlığını sorunuzu kısaca anlatacak şekilde değiştirir misin?

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
üstat bana yardımcı olurmusunuz.
a sutunu tarih
b sutunu miktar
c sutunu TARİH
d sutunu MİKTAR

a+b sutunundaki değer c+d sutunundaki değer ile kıyaslanacak eger eşitseler sorun yok ŞAYET BİRİ BİRİNDE OLMAYAN A+B VEYA C+D DEĞEREİ VARSA O DEĞER E SUTUNUNA YAZILACAK.
şayet bana bu konuda bu gece yardım ederseniz cok sevinirim. saygılar
Sayın akilic54 dosyanız ekte bir inceleyin

Ekli dosyalar

sanırım anlatamıyorum

hocam belge (a ile b) değerleri pos (c ile d) yle karşılaştırılacak belge veya pos hanesinde birbiri ile uyuşmayan tarih ve miktar f ve g sutununa aktarılacak ancak a1 sadece kıyaslamayı b1 le a2 , b2 yle değil a sütünü b sütünü ile kıyaslayacak.

gezgin-49

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
22-09-2028
gezgin ilgine tşk ederim.
var olasın
estağfirullah sayın akilic54 yardımcı olabildiysem ne mutlu, yalnız 7 nolu mesajınızda tablo eksi bakiye veriyor demişsiniz, sizin sorunuza göre yaptığım işlem şudur:

A ile C, B ile D birbirlerine eşit ise F ve G hücreleri boş kalıyor, eğer eşitlik yok ise C hücresindeki tarih F hücresine yazıyor, B hücresindeki sayıdan da da D hücresindeki sayı çıkartılarak G hücresine yazıyor, şayet yanlış anlamışsam bu kısmı belirtirseniz düzeltmeye çalışırız

hocam belge (a ile b) değerleri pos (c ile d) yle karşılaştırılacak belge veya pos hanesinde birbiri ile uyuşmayan ( (a ile b) veya (c ile d) tarih ve miktar f ve g sutununa aktarılacak istediğim bu
ancak birbiri ile kıyaslama : a1 sadece kıyaslamayı b1 le a2 , b2 yle değil a sütünü b sütünü ile kıyaslayacak. anlatabildim mi