- Excel Vers. ve Dili
-
ev: Ofis 2007- Win Xp
iş: Ofis 2010- Win Vista
günlük (a) sayfasının a sütununda ev yazan hücre varsa A sayfasının c,d,e sütunlarını b sayfasının 11. satır ile 44. satır arasında a, b, e sütunlarına taşı, 44. satır dolduğunda hata mesajı gönder ve çalışmayı durdur.
Ben yaptım ancak a sayfasında kontorlleri yapıyor ancak b sayfasını a da koşulu sağlayan ilk satırla dolduruyor
Yardım lütfen
Yuakrıdaki kod bir yere kadar doğru çalışıyoor ancak tsb sayfasına idaima lk koşulu yazıyor
Ben yaptım ancak a sayfasında kontorlleri yapıyor ancak b sayfasını a da koşulu sağlayan ilk satırla dolduruyor
Yardım lütfen
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Dim St As String 'Günlük!A (sütunu) Stok tipleri 12,2,24,45
Dim it As String 'Günlük!B (sütunu) İşlem Tipleri P(Peşin St) V (Veresiye St) T (Tahsilat İsl)
Dim g As Integer 'Günlük Satır no (for... next için)
Dim e As Integer 'Tsb Satır no / 12lik ev tüpler 11 to 44 (for... next için)
Dim p As Integer 'Tsb Satır no / 2 lik piknik tüpler 11 to 44 (for... next için)
Dim l As Integer 'Tsb Satır no / 24 lük lokanta tüpleri 11 to 23 (for... next için)
Dim s As Integer 'Tsb Satır no / 45 likSanayi tüpleri 11 to 23 (for... next için)
Dim v As Integer 'Tsb Satır no / veresiye işlemleri
Dim t As Integer 'Tsb Satır no / tahsilat işlemleri
' Cells(satır, sütun)
'St = Sheets("günlük").Range("a3")
'it = Sheets("günlük").Range("b3")
'---------------------------------------------------------------------------------
'For Next ile
'Günlük sayfasında A sütununda 3 nolu satırdan 120 nolu satıra kadar konrol et değeri 12 ise C,D,E sütunlarının ilgili satırını
'tsb sayfasında A,B,E sütunlarının ilgili satırlarına b sütunubn ilgili satırı boş ise yaz
For g = 3 To 120 'günlük sayfası döngü
'it = Sheets("günlük").Cells(g, 2)
'MsgBox "G= " & g
' And Sheets("günlük").Cells(g, 2) = "P" Or it = "p" Or "V" Or it = "v" Then 'Günlük sayfasında Kontrol
If Sheets("günlük").Cells(g, 1) = "Ev" Then 'Günlük sayfasının A sütununda 3 nolu satırdan 120 nolu satıra kadar "ev" yazıyorsa
For e = 11 To 44 ' Tsb sayfasının 11 ci ve 44. satırlarına
If Sheets("tsb").Cells(e, 2) = "" Then ' İlk boş satırdan başlayarak
Sheets("tsb").Cells(e, 1) = Sheets("günlük").Cells(g, 3) 'Fiş No ' tsb a sütununa günlük c sütununu
Sheets("tsb").Cells(e, 2) = Sheets("günlük").Cells(g, 4) 'Adı Soyadı ' tsb c sütununa günlük d sütununu
Sheets("tsb").Cells(e, 5) = Sheets("günlük").Cells(g, 5) 'Tutarı ' tsb e sütununa günlük e sütununu yaz
End If
Next
End If
Next
End Sub