Soru A sütununa girilen sayıyı B sütunundan çıkarma, C sütununa ekleme

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#1
Örnek dosyada görüldüğü gibi A sütununa girilen sayıyı B sütunundaki sayıdan çıkarmak,aynı sayıyı C sütunundaki sayıya eklemek istiyorum.Yardımcı olabilirmisiniz? adsız.GIF
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#2
İyi Geceler,
Yapılması gereken muhtemelen kod ile yapılması gerekiyor.Çünkü sayı aktarma işi yapıldıktan sonra A sütunundaki sayıları sileceğim.Formülle olursa A sütunundaki sayılar silinince B ve C sütunları eski haline dönecektir diye düşünüyorum.
 

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#4
İyi geceler,
Hocam vediğiniz kodu kendi dosyama uyarladım çalışıyor.Fakat 2 yada üç sefer girdiğim sayının ilgili kısma hatalı eklendiğini gördüm.Misal 3 sayısını giriş yaptıysam 4 eklendi,6 sayısını giriş yaptıysam 7 eklendi gibi.Bu hata süreklide olmadı.Kodu kendi dosyama uyarlarken bir hatamı yaptım acaba?
 

Ekli dosyalar

Ömer BARAN

Uzman
Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,047
Beğeniler
745
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#5
Merhaba Sayın @power .
Sayın @turist şu an çevrimiçi değil.
Kendisinin eklediği dosyada; A sütununa yazılan değer, B sütunundakinden ve C sütunundakinden ÇIKARTILIYOR.
4 numaralı cevapta belirttiğiniz gibi bir durum hiç oluşmadı.


Örneğin; A1 hücresine 10 yazılıp ENTER tuşuna basarak veri girişi yaptınız diyelim.
80 olan C1 hücresi işlem sonucunda kaç olmalıdır? (90'a çıkacaksa, kod'da If ... End If arasında bulunan 2'nci satırın sonunudaki,
- işaretini + yapın.)
 
Son düzenleme:

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#6
Ömer Baran hocam,
evet turist hocamın verdiği koddaki bahsettiğiniz düzeltmeyi yaptım.Söylediğim hataya buna rağmen birkaç sefer rastladım.Sebebi nedir acaba?o yüzden kendi dosyamı ekledimki tam olarak incelenebilsin diye.Ayrıca Deneme isimli dosyama göre konuşursak,Q1 çıkarma formülü var.M1 den sayı girildiği zaman Q1 sayı ekleniyor fakat Q1 deki formül siliniyor bunu nasıl önleyebiriz hocam?
 

Ömer BARAN

Uzman
Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,047
Beğeniler
745
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#7
Tekrar merhaba.
-- P sütununda formül görmedim, P sütunu için yapılacak işlemi bir kez daha açıklar mısınız?
-- Q sütunundaki formüle, aşağıdaki kod ile istenilen ekleme yapılabilir.

Örneğin M sütununa sayı yazılmadan önce;
-- Q'daki formül =TOPLA(O2-N2) şeklinde ve M2'ye 5 yazılmışsa, kod bu formülü =TOPLA(O2-N2)+5 olarak değiştirir.
-- Q'daki formül =TOPLA(O2-N2)+8 şeklinde ve M2'ye 5 yazılmışsa, kod bu formülü =TOPLA(O2-N2)+13 olarak değiştirir.

Güncelleme: 09.01.2019 00:54
Rich (BB code):
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Count > 1 Then Exit Sub
If Intersect(Target, Columns("M")) Is Nothing Then Exit Sub
    If Cells(Target.Row, "Q").HasFormula And Target <> "" And IsNumeric(Target) Then
        p = WorksheetFunction.Search(")", Cells(Target.Row, "Q").Formula)
        ilk = Mid(Cells(Target.Row, "Q").Formula, 1, p)
        ek = Mid(Cells(Target.Row, "Q").Formula, p + 1, 255)
        Cells(Target.Row, "Q").Formula = ilk & "+" & Evaluate(ek & "+" & Target.Value)
    End If
End Sub
 
Son düzenleme:

turist

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Katılım
18 Kasım 2009
Mesajlar
5,109
Beğeniler
556
Excel Vers. ve Dili
2013 64Bit
English
#8
İyi geceler,
Hocam vediğiniz kodu kendi dosyama uyarladım çalışıyor.Fakat 2 yada üç sefer girdiğim sayının ilgili kısma hatalı eklendiğini gördüm.Misal 3 sayısını giriş yaptıysam 4 eklendi,6 sayısını giriş yaptıysam 7 eklendi gibi.Bu hata süreklide olmadı.Kodu kendi dosyama uyarlarken bir hatamı yaptım acaba?
Sayın power
Kendi dosyanıza uyumlu , revize edilen dosya eklidir.
 

Ekli dosyalar

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#9
Ömer Baran hocam,
Fomül Q sütununda, P sütununda formül yok.Yapmak istediğim M sütununa girilen sayı değerini P sütunundan çıkartıp Q sütununa eklemesi.girilen değer Q sütununa eklenince Q sütununda var olan formül buzuluyor idi.Verdiğiniz kod ile bu bozulmalar düzeltilmiş zaten.Teşekkürler.
https://www.excel.web.tr/threads/ka...cik-olan-excel-sayfasinda-islem-yapma.176979/
sizin daha önce yukardaki linkteki başlıkta verdiğiniz kodlar ile bu başlıktaki kodları bir arada çalıştıramadım.Dosya yapısı aynı.Kodlar ayrı ayrı çalşıyor fakat ikisi bir arada çalışmıyor,bir yazım hatası var ama bulamadım.Aşağıdaki hatayı veriyor. adsız.JPG
Turist hocam,
Verdiğiniz ve revize ettiğiniz kodlar sorunsuz olarak çalışıyor.Teşekkürler.
 

Ömer BARAN

Uzman
Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,047
Beğeniler
745
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#10
Option Explicit satırını, modulün en üst satırına TAŞIyıp deneyin.
 

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#11
Bu hatayı verdi hocam.
adsız.JPG
 

Ömer BARAN

Uzman
Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,047
Beğeniler
745
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#12
Modulün başında, Option Explicit satırı olduğunda;
alt taraftaki kodların tümü için geçerli olmak üzere; Dim.... şeklinde tanımlaması yapılmayan değişkenler kullanılamaz.
Worksheet_Change kod blokunun içinde başlık satırından hemen sonra, kullanılacak değişkenler tanımlanmalıdır.
 

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#13
anladım hocam söylediğiniz gibi tanımlama yaptım çalıştı.
 

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#14
fakat başka bir hata aldım.
adsız.JPG adsız.JPG
 

Ömer BARAN

Uzman
Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,047
Beğeniler
745
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#15
Dim satırırda f, worksheet değil string tanımlanmalı.
Diğerlerinin türlerini de kontrol edin.
 

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#16
p ve ek değişkenlerinide string tanımladım çalıştı.Fakat doğrumu yaptım yanlışmı yaptım bilmiyorum.Değişkenin türü neye göre değişiyor anlayamadım hocam.
 

Ömer BARAN

Uzman
Uzman
Katılım
8 Mart 2011
Mesajlar
13,047
Beğeniler
745
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
#17
Kodun başındaki Option Explicit satırını silin veya sol başına TEK TIRNAK işareti ekleyerek etkisiz kılın.
Ardından VBA ekranında, menü kısmında View > Local Window'u tıklayın.
Sağ altta yeni bir pencere oluşmuştur.
Kod F8 tuşuna basarak adım adım çalıştırıldığında
(tabi mevcut kodunuz Worksheet_Change kodu olduğundan bu şekilde adım adım çalıştırmanız tam olarak böyle değil)
sağ altta açılan ekran bölümünde, değişkenin ilk kullanıldığı satır geçildiğinde bu değişkenin türünü görebilirsiniz.
Zamanla, değişken türlerinin kararını bu ekranı kullanmadan kendiliğinden yazmaya alışırsınız diye düşünüyorum.
.
1547068185928.png
 

power

Altın Üye
Altın Üye
Katılım
8 Aralık 2006
Mesajlar
176
Beğeniler
0
Excel Vers. ve Dili
Excel 2002
Türkçe
#18
Teşekkürler hocam.
 
Üst