A4 boyutunda fatura şablonu oluşturma konusunda acil yardıma ihtiyacım var

Excel Vers. ve Dili
2016
Merhaba arkaşlar. A4 formatında bir faturam var. Excell 2010'da (mac için) yıllardır kullanığım bir şablonum vardı (kendi uydurduğum bir yöntemle yapmıştım) fakat exceli bir üst versiyona geçirince çalışmamaya başladı. Günlerdir internette bulduğum farklı metodarı deniyorum ama maalesef beceremedim. Tam ümidimi yitirmişken bu forumu buldum. Bana bu faturamı excel şablonu yapmamda yardımcı olabilirmisiniz.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
MAC kullanmadığımdan nasıl uyarlanır bilmiyorum ancak yapmak isteyecek arkadaşlar da fatura resmi yerine excel dosyanızın örneğini görmek isteyeceklerdir. Dosyanızda varsa özel bilgileri silip/değiştirip paylaşın, sorunun hangi kısımda olduğunu belirtin, muhtemelen sorunuz çözülecektir.

Excel Vers. ve Dili
2016
Yukarıda kullandığım 2 şablon neredeyse 7-8 senedir çalışıyordu. Şu anda şu sorunu çıkartıyor. Eskiden yazdırdığımda geri renkler ve çizgiler faturaya çıkmıyor, sadece yazılar çıkıyordu. Şimdi nedense gri renkler ve çizgiler çıkıyor. Şu an datek tek manuel olarak elle siliyorum ve yazdırıyorum. Bunları eskisi gibi yazdırmada görünmez yapmanın yolu var mı?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Yazdırma özelliklerinden Taslak kalitesini seçmeniz gerekiyordur muhtemelen.

İlk dosyanızı açtığımda zaten bu özelliğin seçili olduğunu gördüm (Sayfa ayarı/Çalışma Sayfası sekmesinde). Sizde de seçili olduğu halde çizgiler çıkıyorsa farklı bir sorun olabilir.

Excel Vers. ve Dili
2016
evet bende de aynı şekilde şeçili. Başka kontrol edeceğimiz bir sey varmı?

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Yalnız sizin sorununuz şablon hazırlama değil anladığım kadarıyla. Zaten şablonunuz var, yazdırmada sıkıntı yaşıyorsunuz. Yeni yapılacak şablonda da aynı sıkıntı çıkabilir.

Taslak kalitesi işaretli olduğu halde baskı önizlemede nasıl görünüyor?

Dosyanızda makro varsa makro kodları arasında, yazdırırken taslak kalitesini iptal eden bir kod olabilir mi?

Excel Vers. ve Dili
2016
Dosyada hiç bir kod yok. Her şey manual. Ben office i tekrar kurmayı deniycem yedek alıp. bakalım düzelecek mi.

Teşekkürler.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Baskı önizlemede nasıl görünüyor diye sormuştum?

Dosyayı başka bilgisayarlarda dener misiniz? Mümkünse hem mac hem de windows olsun.

Excel Vers. ve Dili
2016
Ön izlemede çizgiler ve gri renk doldurmalar görünüyor. Şimdi excell i güncelliyorum. Bakalım işe yarayacak mı.

Maalesef tek bilgisayarım bu. Başka bilgisayarda deneme şansım şu anda yok.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Bende taslak kalitesi işaretliyken çizgiler vs görünmüyor. Sizin farklı bir sorununuz var muhtemelen.

Excel Vers. ve Dili
2016
Office in mac için olan yeni sürümünü yükleyince sorun başladı. Bir daha deniycem. Teşekkür ederim.