aç excele çevir farklı kaydet kapat

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
merhaba arkadaşlar
Makel ve köhler adlı iki tip sayaç programım var: her ay tolam100 firmaya ait sayaç bilgileri optik ile okunup bu iki programda bir klosör içerisinde txt. ve tbr. türünde kaydedilmektedir.(Makel txt. köhler tbr.) bu programlarda örn :Makel programında txt. metin dosyası şeklinde kaydedilen dosyaları (yaklaşık 70 adet) program içerisinde tek tek açarak excel xls ye çeviriyoruz çeviriken izlediğimiz yol Makel programını açıp okuma/dosyadanoku/raporlar/okuma raporu (burda txt şeklinde kaydedilmiş firmalara ait dosyalar geliyor budan sıra ile birini seçiyoruz dosya açılıyor)/ Export Report tıklıyoruz açılan pencereden dosyanın kaydedileceğiyeri (Masa üstü) ve kayıt türü ;Microsft Excel{*.xls] seçip okeylediğimizde bilgisayar işlemi yapıp bilgi kutusuna Expot Completed çıkıyor tamam tıklandığında excele söz konusu dosyadönüşmüş oluyor
Benim sorunum toplam da 100 adet (şimdilik) olan dosyayı tek tek aynı işlemleri uygulayarak yapmak zorunda kalıyorum
Halit hocamın daha önce hazırlayıp göndermiş olduğu ( bu konuda inanılmaz şekilde yardımı oldu) dosyaları aç kaydet ve kapat butonu ile(kodları buna göre revize ederek) bir kloser içerisinde olan bu dosyaların tamamını excel xls 'e çevire bilir miyiz (Aç excel xls 'e çevir farklı kaydet butonu ile)
Not;makel programı içerisindeki dosyalara dosyaları aç kaydet ve kapat butonu ile bilgisayarım dan c içerisinde program files klosöründe makel okuma klosörü içerisin den dosyalara (txt dosyalarına) ulaşılabiliniyor
bu konuda yardımcı olablirmisiniz
ekte Halit hocanın düzenlemiş olduğu dosya ve makel programı ile excel xls ye dönüşmüş halinde dosya gönderiyorum (köhler programı ayrı o anlatılmadı şimdilik)
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
bu konuda bir fikri olan varmı?
istediğm olur şeymi acaba?

medalof

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
2016,2021
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
11-12-2028
Jitbit Macro Recorder programı ile yapabilirsiniz.Ama ekran başında olmanız gerekiyor.

Son düzenleme:

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Jitbit Macro Recorder programı ile yapabilirsiniz.Ama ekran başında olmanız gerekiyor.
sn: Medalof
Jitbit Macro Recorder programı hakkında biraz bilgi verebilirmisiniz nasıl kullanılıyor
bunun başka bir yolu varmı?

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Jitbit Macro Recorder programı sorunumu tam çözermi program hakkında hiç bilgim yok ekran başında olmanız derken biraz açarmısınız.

Son düzenleme:

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Merhaba

Ekli txt.txt nesnesini kendi proğramınızla excele çevirin buraya ekleyin formatına bir bakalım.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba

Ekli txt.txt nesnesini kendi proğramınızla excele çevirin buraya ekleyin formatına bir bakalım.
Merhaba Halit hocam
istediğiniz dosyaları göndereceğim şu anda kendi bilgisayarımda değilim dolaysıyla dosyalarım yok saat 22:00-22:30 arası göndereceğim
kusuruma bakmayın ilginize çok teşekkürederim

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba halit hocam
Ekte istediğiniz şekilde x firması txt. hali ve x firmasının excele dönüştürülmüş halini gönderiyorum( bu makel sayaç programı ile excele dönüş türülmüş)

Not; Birte farklı olarak tbr. dosyalarının köhler sayaç programı ile excele dönüştürülüyor fakat önce göndermiş olduğum tipdeki dosyaları (Makel sayacına ait dosyaları ) çözüme kavuşturalım istedim)
teşekkürler

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
x firması txt.txt hali.txt
x firması excele dönüşmüş hali.xls
Yukarıdaki text dosyasını excele dönüştürdüğünüzü söylüyorsunuz dosyaların yapısı itibariyle içindeki bilgiler dönüşümden sonra bütün harflari veya kelimeleri veya sayılar tamamen değişiyor

Bu durumda text dosyasındaki bir satırdaki harf karekter uzunluğu 1024 dür bu sayı içinde hengi veriler alınacakki sizin excel dosyanız gibi olsun

örnek olarak aşağıda ilk satırdan 10 krekter değer alalım
EC84756D44

bu değer veya bunun içinden alınacak başka değerler hiç bir ifade etmiyecektir.

Sonuç olarak dosya formatlarınız birbirine uymamaktadır.

ben size örnek dosya gönderiyorum kendi dosyalarınızın formatı bu gibi veya buna benzer durumlarda olursa birşeyler yapılabilir diğer türlü başkaca bir şey yapılamaz.

Text nesnelerinden veri alınan bir sürü sitede örnek mevcut onlarında formatlarına bir bakarsanız daha iyi anlıyacağınızı umuyorum.

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Merhaba Halit Hocam sizi yoruyoruz kusura bakma
anladığım kadarı ile Makel sayaç programı sayaç optik ile okunum ilk kaydını txt. adı altında da olsa değiştirip kaydediyor biz bu proğram içerisinde excele çeviriyoruz .
bir de köhler sayaç programımız var bununda ilk kaydı tbr. şeklinde gözüküyor bunuda program içerisinde excele çeviriyoruz tbr. halindeyken flaş bellek ile bu programın kurulu olmayan bilgisayara atıp denediğimde tbr uzantılı dosya ekte gönderdiğim word şekline dönüşüyor bilgi olarak gönderiyorum

Hocam hakkını helal et benim istediğim eğer olursa daha önceden sizden aldığım dosyaları aç kaydet kapat butonu (ekte bunuda gönderiyorum) gibi bir butonu tıkladığımızda bu program içerisin de kayıtlı dosyalara ulaşıyorum (excele dönmemiş haline) burdan sonra benim istediğim makrolar yolu veya başka bir yöntem ile sayaç programı içerisinde dosyaları tek tek açıp excele çevirmek için yaptığımız (maus ile) birkaç işlemi aç excele çevir farklı kaydet ve kapat (atatığımız) bir buton ile bu klosör içerisindeki dosyaları sayaç programında çevire bilirmiyim

makel sayaç programında excele çevirirken izlenen yol:makel programını açıyorum/okuma/dosyadan oku ( içerisinde kaydedilen firmaların dosyalarının bulunduğu klosörü açıyorum (bu klosöre bahsettiğim buton ile de ulaşabiliyorum bundan sonrasınıda bahsettiğim buton yardımı ile yapabilrmiyim) içerisinden sıra ile firmalara ait dosyayı açıyorum (ekrana endeks değerlerini içeren sayfa açılıyor)sonra raporlar /okuma raporu/ekrana gelen sayfadan (sayfa ekrana gelene kadar 1-2 saniye geçiyor Export report tıkladığımda pencere açılıyor burdan kayıt yeri masa üstü seçilip dosya adınada firma adını kayıt türüne Micrsoft excel [*.xls] seçip kaydet dedikten sonra işlem yapıyor ekrana kutucuk içerisinde Export Completed yazısı geliyor tamam dedikten sonra işlem bitiyor
(Yukardaki işlemleri 100 'e yakın dosyada tek tek yapıyorum)

ekte
1.(köhler sayç programı ile ilgili program olmayan bilgisayar da göründüğü şekli ile y firmasına ait dosya yine aynı firmanın köhler sayaç programı ile excele
dönüş türülmüş dosya (bunları bilgi için gönderiyorum))
2. sizden aldığım excele çevirme adlı dosya(sayaç programı içerisinde ki firmalara ait klosöre ulaşmakta kullana bileceğim (bu denendi ulaşılıyor) bu buton yardım ile açılan pencereden /yerel disk c/progran files/makel sayaç okuma /data/ readout klosörüne ulaşıyorum bu klosr içerisinde bütün makel dosyalarım (excele dönmemiş haliyle)
çok uzun oldu kusura bakma bu yüzde köhler sayaç programı anlatımadı)

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Makel sayaç programı
köhler sayaç programı

Bu iki proğram nerde var nerden bu proğramlara ulaşa bilirim.

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit hocam
biz bu program ile elektrik sayacını optik port ile okuyoruz
Makel sayaç programı
www.makel.com.tr adresinden açılan sayfada dowload bölümü seçilip açılan sayfadan sol başta
1) sayaç okuma programı
2) sayaç okuma raporunu indirebilirsiniz
Köhler sayaç programı
www.kohlersayaccom.tr adresinden açılan sayfadan sayaç seçilip sayaç okuma programını indire bilirsiniz
iyi çalışmalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit Hocam
ekte
1)makel firması
2)köhler firması
3) excele çevirme dosyası
Şayet makel ve köhler sayaç okuma programlarını indirip kurarsanız kurduktan sonra
makel için Yerel disk c/program files/makel sayaç okuma/data/readout klosörünü açıp ekte gönderdiğim makel firması dosyasını içine atın sonra programı kapatın masa üstüne gelmiş olan makel sayaç okuma ikonunu açın sora/okuma/dosyadan oku tıklandığında açılan pencereden data içerisine attığınız makel firması doyasını göreceksiniz dosyayı açtığınızda nasıl bir formatta açıldığını görürsünüz bundan sonra nasıl excele çevrildiği ekte göndermiş olduğum excele çevirme dosyasında yazıyor(ayrıca diğer mesajlarımdada yazmaktadır)

köhler için ise Yerel disk c/metr progs/ köhler/köhler okuma/ data klosörünü açıp içine ekte gönderdiğim köhler firması adlı dosyayı atıp kapatıp çıkın sonra masa üzerindeki köhler okuma ikonunu tıklayın sonra/raporlar/rapor aç tıklandığında data içerisine attığınız köhler firması dosyasını göreceksiniz dosyayı açın bundan sonra bu dosyayı nasıl excele çevirildiğini ekteki dosyada anlatıldı
Hocam bunları bilyorsunuzdur ben belki yardımcı olabilirmiyim diye yazıyorum
Yapılan bu işlemleri makrolar ile yaptıra bilirmiyiz
iyi akşamlar

Ekli dosyalar

halit3

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
2003 excell türkçe
ve
2007 excell türkçe
Proğramı kuruyorum ama açılmıyor windows7 kullanıyorum belkide ondandır.

Ben yanlızca bunun formatına bakacaktım onun için merak etmiştim.Sorunuza gelince ben bir çözüm bulamadım.

İyi çalışmalar

Ekli dosyalar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit Hocam kusura bakma sizi baya yorduk ilginiz için teşekkürler hakkınızı helal edin
iyi akşamlar

numan şamil

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 Türkçe
Halit hocam
makel sayaç okuma programı içerisinde "Terminal Formatı adlı bölümde txt. deki bilgiler hiç değişime uğramamış haliyle var wörd sayfasına kopyaladım
incelemek istersen aynı firmanın excele dönüşmüş haliyle gönderiyorum
iyi çalışmalar

Ekli dosyalar