Sub access_e_bilgi_gonder()
Dim Baglan As Object
Dim Komut As String
Dim Kaynak_Dosya As String
Dim Hedef_Dosya As String
Set Baglan = CreateObject("ADODB.connection")
Kaynak_Dosya = ThisWorkbook.Path & "\ORDER-ŞABLON.xlt"
Hedef_Dosya = ThisWorkbook.Path & "\CRM.mdb"
Baglan.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & "Data Source=" & Kaynak_Dosya & ";" _
& "Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=Yes"""
Komut = "INSERT INTO [ACCESS] IN '" & Hedef_Dosya & "' Select * FROM [ACCESS$]"
Baglan.Execute Komut
End Sub
Yardımcı olabilecek arkadaşlara sorum şu...Yukarıdaki makro ile accesse veri atıyorum.Ancak kaynak dosya Mutlaka ORDER-ŞABLON.xlt olmak zorunda mı? Bu şablonla işim bitince farklı adla dosyayı kaydediyorum.değişikliklerin tekrar accesse gitmesi için makroyu çalıştırdığımda doğal olarak dosya adı yukarıda yazılandan farklı olduğu için hata dönüyor.
1-)Dosya adını verdiğim addan okuyacak bir satır eklemek mümkün mü?
2-)aynı dosya içinde değişiklik yapıldığında ve makro çalıştırıldığında accese yeni bir satır açıyor. Bunun yerine mevcut satırı bulup update etmesi sağlanabilir mi?
Şimdiden yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler...
Dim Baglan As Object
Dim Komut As String
Dim Kaynak_Dosya As String
Dim Hedef_Dosya As String
Set Baglan = CreateObject("ADODB.connection")
Kaynak_Dosya = ThisWorkbook.Path & "\ORDER-ŞABLON.xlt"
Hedef_Dosya = ThisWorkbook.Path & "\CRM.mdb"
Baglan.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & "Data Source=" & Kaynak_Dosya & ";" _
& "Extended Properties=""Excel 8.0;HDR=Yes"""
Komut = "INSERT INTO [ACCESS] IN '" & Hedef_Dosya & "' Select * FROM [ACCESS$]"
Baglan.Execute Komut
End Sub
Yardımcı olabilecek arkadaşlara sorum şu...Yukarıdaki makro ile accesse veri atıyorum.Ancak kaynak dosya Mutlaka ORDER-ŞABLON.xlt olmak zorunda mı? Bu şablonla işim bitince farklı adla dosyayı kaydediyorum.değişikliklerin tekrar accesse gitmesi için makroyu çalıştırdığımda doğal olarak dosya adı yukarıda yazılandan farklı olduğu için hata dönüyor.
1-)Dosya adını verdiğim addan okuyacak bir satır eklemek mümkün mü?
2-)aynı dosya içinde değişiklik yapıldığında ve makro çalıştırıldığında accese yeni bir satır açıyor. Bunun yerine mevcut satırı bulup update etmesi sağlanabilir mi?
Şimdiden yardımcı olabilecek arkadaşlara teşekkürler...