Accessde tablolardaki verilerin toplamlarını başka tabloda göstermek

ofbayoglu

Altın Üye
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
68
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar merhaba ekteki dosyada siparişlerin yazılı olduğu bir liste var listedeki ürünlerin siparişlerini toplu olarak görmek istiyorum. başka bir tabloda toplamını nasıl alabilirim. bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz..
 

ofbayoglu

Altın Üye
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
68
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
Arkadaşlar merhaba ekteki dosyada siparişlerin yazılı olduğu bir liste var listedeki ürünlerin siparişlerini toplu olarak görmek istiyorum. başka bir tabloda toplamını nasıl alabilirim. bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz..
 

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
9,807
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
"......ürünlerin siparişlerini toplu olarak görmek istiyorum. " ifadesinden ne anlamamız gerekiyor?

Örneğin, aşağıdaki resimde belirtildiği gibi; bütün ürünlerin, muhtelif firmalarca sipariş edilen toplam miktarları ve bunlara ait parasal tutarlar mı?


Capture.PNG

.
 
Son düzenleme:

ofbayoglu

Altın Üye
Katılım
24 Aralık 2020
Mesajlar
68
Excel Vers. ve Dili
excel 2010
aynen bu şekilde bağlı tabloda yer almasını istiyorum nasıl yapabilirim..
 

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
9,807
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
Bende MS Access yok ama, Excel VBA ile söz konusu verileri veri tabanı olarak kullandığınız Access dosyasından alıp Excel'de sayfaya yazdırabilir veya isterseniz de yine aynı Access dosyasında bir tablo oluşturup, içine yazabilirim.

Excel dosyasının ekran görüntüsü zaten 3 No'lu mesajda var. Diğer alternatif sonucu, verilerin Access dosyasına yazılmış şekli de ektedir.

Söz konusu Excel VBA çalışmasını ücretli olarak verebilirim. Eğer ilgilenirseniz, özel mesajla görüşebiliriz.

Kolay gelsin....


.
 

Ekli dosyalar

Haluk

Özel Üye
Katılım
7 Temmuz 2004
Mesajlar
9,807
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
Bazı gelişmiş özellikleri kıstılanmış da olsa, şu program işini fazlasıyla görecektir. Yorulmaya gerek yok... ;)
Ayrıca diğer pek çok veritabanı sistemlerini de destekliyor.

.

Eyvallah üstad... sağol.

.
 
Üst