Açık Belgeyi farklı kaydedip PDF e çevirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 türkçe
Merhaba,

Excel'de açık çalışma sayfasını PDF'e çeviricek bir button yapalabilir. Bunun için öncelikle Microsoft un sitesinden tüm office programlarında kullanılabilir bir eklentiyi çekmenizi önerirrim. link...

Neyse örneğimize geçelim.
Öncelikle Macro kullanılabilir bir excel dökümanı açtığınızı varsayıyorum.
"Geliştirici" sekmesinden - Ekle - Komut Düğmesi (activex) i seçin. Tasarım modunu seçip düğmeye sağ tıkladığınızda özelliklerini değiştirebilmekte.

Düğmemizin adı Saveaspdf olsun.
"Kod Görüntüle" ye basıp VB yi açıyoruz.

kod bölümü şöyle gözükmeli:

Private Sub Saveaspdf_Click()

ActiveSheet.SaveAs ("DOSYANIN TAM ADRESi ") // dosyanın tam adresi içinde dosyanın soyadından önceki bölümüde belirtmek gerek. Örnek olarak "c:\Deneme klasörü\saveaspdf gibi. Düğme çalıştığında dosyayı şöyle kaydedecek "c:\Deneme klasörü\saveaspdf.xlsm" ( macro içeren açtığımız için) (istenirse Fileformat parametresi ile xls, xlsx vb. olarak kaydedilebilir)

ActiveSheet.ExportAsFixedFormat xlTypePDF, ("DOSYANIN TAM ADRESi ")
End Sub

Burada önemli olan ben çalışırken tek tablo üstünden farklı isimlerde yeni dosyalar yaratıyorum. ancak mevcut tek dosyayı aynı isim üzerinden pdf yapabilmek için "ActiveSheet.SaveAs ("DOSYANIN TAM ADRESi ")" bölümünü çıkarmanız yeterli olacaktır.

Kolay gelsin..

İyi akşamlar

Bu konuda biraz daha yardımcı olabilirmisiniz..eklentiyi indirdimam kullanamadım.

Bu konu çok işime yarayacak.Yrddımcı olabilirseniz sevinirim..

Saygılarımla