açık olan çalışma kitabı hakkında

Excel Vers. ve Dili
2003 pro 11.5613.5606 türkçe
öncelikle merhaba, benim sorum : yaklaşık 500 pc nin bağlı olduğu bir network ağında, paylaşıma açılmış bir klasör içerisinde, 30 adet excel çalışma kitabı var ve bu kitaplara ağdaki herkes bağlanarak veri girişi yapabiliyor. Aynı çalışma kitabına sadece 1 kişi giriş yapabilirken diğerleri readonly olarak açıyor(özellikle yapıldı), fakat bazen çalışma kitabının kim tarafından açıldığını öğrenmem gerekiyor(aktif olan kullanıcıyı), çünkü gereksiz yere çalışma kitabı açık kaldığında diğer kullanıcılar veri girişi yapamıyor.Bu konuda şöyle bir çözüme gittim; excel-araçlar-seçenekler-genel menüsünden, kullanıcı adı kısmına her pc için ayrı ayrı ism verdim. Çalışma kitabı bir kullanıcıda açık ise diğer bir kullanıcı tarafından açılırsa açtığınız bu kitap xxxxxx adlı kullanıcı tarafından işleniyor, isterseniz readonly açabilirsiniz uyarısı veren bir excel standart uyarısı çıkıyordu.Sorun bu çalışma kitaplarına kısa yoldan ulaşmak için giriş adlı bir excel çalışma kitapında userform-listbox ile linkler vermemle başladı. Giriş adlı exceldeki linklerden diğer çalışma kitapları açılırken eğer kitap açıksa artık uyarı vermiyor sadece en üsteki bilgi çubuğunda parantez içerisinde readonly yazıyor. Tabikide kitabı açan kullanıcı buraya dikkat etmiyorsa veri girişinden sonra kaydete bastığında acı gerçeği öğreniyor(farklı kaydet !!!!). Açıklama biraz uzun oldu ama tam anlaşılmasını istedim, sizlerden istediğim yukarıdaki bilgiler doğrultusunda aktif olan kullanıcının adını öğrenmek. Şimdiden teşekkür ederim..........

Excel Vers. ve Dili
2003 pro 11.5613.5606 türkçe
bu forumda yukarıdaki soruya cevap verebilecek uzman yokmu ?