Açılan kutu ile sorgu

Katılım
8 Ağustos 2006
Mesajlar
28
merhabalar

gönderdiğim örnekte form1 formuna girdiğinizde alt tarafta bilgiler üst tarafta da yaptığım seçimlere göre alt forma bilgilerin gelmesini istiyorum diğer bir ifade ile açılan kutulardan seçtiğim değerlerin sorgunun ölçüt değeri olmasını istiyorum.mesela açılan formda 11-13 seçildiğinde 11-13 olan kayıtlar gelsin parti numarasını girdiğimde o parti numarasının kayıtları gelsin istiyorum ama
y-a-p-a-m-a-d-ı-m
teşekkürler
saygılar...
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın ilhangundogdu,

Herhalde istediğiniz ekteki uygulamada çözüldü.

İyi çalışmalar:hey:
 
Katılım
8 Ağustos 2006
Mesajlar
28
nasıl oldu

sayın modalı evet örnek tam istediğim gibi ama bunun nasıl yapıldığını aşama aşama anlatanilir misiniz?ben deniyorum ama beceremedim.açılan kutunun satır kaynağını aynı şekilde yazıyorum sorgu ölçütünede IIf ......... yazıyorum ama olmuyor cevabınızı bekliyorum

saygılar...
 
Katılım
25 Aralık 2005
Mesajlar
4,160
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2010 Pro Türkçe
Sayın ilhangundogdu,

Yapılan iş çok basit:

1. Alt formun ilişkili olan sorgunun [Menşeli] ölçüt kısmına

Kod:
IIf(IsNull([Formlar]![Form1]![Açılan Kutu18]);[Menşeli];[Formlar]![Form1]![Açılan Kutu18])
Deyimini yazıyoruz. Burada demek istediğimiz formdaki Menşei açılan kutusunun içeriği boş ise [Menşeli] alanını olduğu gibi göster yoksa seçimin içeriğine göre göster.

Diğer iki alan da aynı şekilde.

2. Gelelim fark etmediğiniz noktaya. Formun kod sayfasına aşağıdaki kodları yazıyoruz:

Kod:
Private Sub Açılan_Kutu14_AfterUpdate()
Me.mevcut_stoklar_rapor_için.Form.Requery
End Sub
Private Sub Açılan_Kutu16_AfterUpdate()
Me.mevcut_stoklar_rapor_için.Form.Requery
End Sub
Private Sub Açılan_Kutu18_AfterUpdate()
Me.mevcut_stoklar_rapor_için.Form.Requery
End Sub
Burada da açılan kutular güncelleştirildikten sonra alt formun tekrar sorgulanmasını istiyoruz.

Yapılan iş bu kadar.

İyi çalışmalşar:hey:
 
Katılım
8 Ağustos 2006
Mesajlar
28
tümünü göster

sayın modalı teşekkür ederim sonunda yapabildim.yalnız sayın modalı bu örnekte değer boş ise tümünü gösteriyor bazen kayıtlarda boş değerlerde olabiliyor bu nedenle boş yerine "tümünü göster" seçildiğinde tümünü gösterecek şekilde nasıl düzenleyebiliriz aynı formu acaba?
saygılar...
 
Son düzenleme:
Üst