Açılır Liste Kutusu Sorunu

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Professional Türkçe 32 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
14-03-2022
Ekli dosyada işlemler sayfasında ADI SOYADI alanında açılır kutudan isim seçip girerken.
Mesala a harfine bastım. a harfi ile sadece Ahmet var diyelim. Ekrana Ahmet gelecek. Mause ile tıklayıp isimi seçecem yada entere bascam.

isimler veriler sayfasından çekiliyor. ve hepsi büyük harfle yazılı. Ben açılır kutuya küçük harfle yazsam bile o harfle ilgili kişi gelsin ama büyük harfle yazılsın.

Burdaki amaç Hem Açılır Kutuya tıklayıp isim seçmek hemde isimi yazmaya başlayınca harfe göre süzerek ekrana devamı uyan isimleri sıralaması. Şimdiden teşekkür ediyorum

Son düzenleme:

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
kodların bulunduğu sayfanın en üst satırına

Kod:
Option Compare Text
yazın. Büyük küçük harf duyarlılığını kaldırır.

Excel Vers. ve Dili
14-03-2022

Kod:
Option Compare Text
Hocam o kodları zaten ben yazmadım. Kodlardan anlamıyorum. Siz yazıp ekler misiniz

Muzaffer Ali

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
sorunuzu Makro-VBA bölümünde sorduğunuz için ona uygun cevap yazdım. Dosyanızı şimdi indirip inceledim sorununuza yardımcı olamıyacağım.

Excel Vers. ve Dili
14-03-2022
sorunuzu Makro-VBA bölümünde sorduğunuz için ona uygun cevap yazdım. Dosyanızı şimdi indirip inceledim sorununuza yardımcı olamıyacağım.

dalgalikur hocam o kodu yapıştırmadım çünkü O sayfada kod yokmuş. Acaba başka nasıl yapılır

Son düzenleme:

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Hep başkasından beklemeyin, kendiniz de biraz çaba sarf edin ve bir şeyler yapmaya çalışın.

Bunu mu yapamadınız Samet Bey ?
Verilen kodu kopyalayıp, kodların bulunduğu sayfanın en üst satırına yapıştıracaksınız. Hepsi bu.

Kod:
Option Compare Text
Ben genel olarak üslûbunuzu beğenmiyorum. Bu sebeple de sorularınızla (özel mesaj dahil) pek ilgilenmek istemiyorum.
Meselâ; "Yok mu başka yapacak olan" soru cümlesine, çoğu insan refleks olarak (belki içinden, belki mesaja yazarak) "YOK !" deyip geçecektir.
Ben bu tarz mesajlarınızla size yardım etmek isteyenlerin sayısını düşüreceğinizi düşünüyorum ve daha ılımlı bir üslûp kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Yine de takdir sizin.

Saygılar

Excel Vers. ve Dili
14-03-2022
Hep başkasından beklemeyin, kendiniz de biraz çaba sarf edin ve bir şeyler yapmaya çalışın.

Bunu mu yapamadınız Samet Bey ?
Verilen kodu kopyalayıp, kodların bulunduğu sayfanın en üst satırına yapıştıracaksınız. Hepsi bu.

Ben genel olarak üslûbunuzu beğenmiyorum. Bu sebeple de sorularınızla (özel mesaj dahil) pek ilgilenmek istemiyorum.
Meselâ; "Yok mu başka yapacak olan" soru cümlesine, çoğu insan refleks olarak (belki içinden, belki mesaja yazarak) "YOK !" deyip geçecektir.
Ben bu tarz mesajlarınızla size yardım etmek isteyenlerin sayısını düşüreceğinizi düşünüyorum ve daha ılımlı bir üslûp kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Yine de takdir sizin.

Saygılar
Gerçekten utandım Yakışıklı Abim. Haklısınız şimdi baktımda üslubum yanlış ama şunu bilin ben boş boş durmuyorum. Makro vba öğrenmeye çalışıyorum. O kodu kopyalamak yapıştırmak tabiki kolay. Ben bilgisayar bölümü mezunuyum. Excelde uğraşmayı çok seviyorum. Ben dosyamdaki kodlara baktım. İstediğim sayfada kod yoktu. O yüzden yapıştırmadım. Yazan kişiden rica ettim o anlar diye. Açılır liste formülle yada kodlarla yapılmamış zaten Normal olarak yapılmış. Ona faydası olmaz diyede düşündüm. Gerçekten üzüldüm konumun altına öyle yazmanıza. İnsanlar yardımcı olmayacaktır bana

Murat OSMA

Altın Üye
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 TR-EN
31-12-2028
Özel mesaj: Bana yazdığıniz bu mesajı konuya da yazarsaniz; benim gibi düşünen kişiler durumu ve sizi daha iyi anlayacaklardir.

Iyi günler Samet Bey. . .
Açıklama yapmanız iyi oldu Samet Bey.

İştediginiz işlem saniyorum veri dogrulamada filtreleme işlemi.
Şu an disaridayim bilgisayar başına geçtiğimde ilgilenecegim.
Ya da siz Google'a excelvba veri dogrulamada filtre yazıp aratirsaniz çözüme daha hızlı ulaşabilirsiniz.

Excel Vers. ve Dili
14-03-2022
Murat OSMA hocam ben veri doğrulama yapıyorum onu öğrendim. Ama filitreleme olayını beceremedim. Araştırdım Dolaylı ve Kaçıncı formülleri kullanılıyor sanırım. Ama hangi şartlarda nerede kullanılacağı bilgisini kavrayamadım.

Excel Vers. ve Dili
14-03-2022
Örnek bir dosya ekliyorum.
Sayın Murat Hocam. Ben bu örneğe bakmıştım ama bişey anlamamıştım. Burda hata var sanırım.

1- Mesela listeden bir isim seçiyoruz. Ama yanlış seçtik ve tekrar oka tıklayınca diğer liste gelmiyor. Sadece yazdığımız isim çıkıyor listede. Ancak yazdığımızı silersek tekrar giriş yapılabiliyor.

2- Birde listedeki isimi seçmek yerine yazmak istesek misal Osman
O harfine basınca Osman gelmiyor.

bununla ilgi ne yapabiliriz hocam

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Makro ile yapmak isterseniz farklı çözümler sunulabilir. Hatta forumda örnekler var.

Bu haliyle Murat beyin önerdiği kadar dinamik kullanabilirsiniz. Aksi için makro gereklidir.

Excel Vers. ve Dili
14-03-2022
Makro ile yapmak isterseniz farklı çözümler sunulabilir. Hatta forumda örnekler var.

Bu haliyle Murat beyin önerdiği kadar dinamik kullanabilirsiniz. Aksi için makro gereklidir.
Tamam hocam makro ile yapalım eğer süzme yapılabilecekse.

Mustafa MUTLU

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Ofis 2013 TR 32 Bit
Siz konuyu ilerletmişiniz.
Dün işim vardı ilgilenemedim.
Bugün sizin için bir proğram hazırladım.
Tabii Macrolu isterseniz inceleyin.
işinize yarıyorsa üzerinde değişiklikler yapabiliriz..

Korhan hocam kusura bakmayınız konunuza müdahale ettim diye
özel mesajla arkadaş bana ulaşmıştı
Bende birşeyler hazırladım arkadaşa sizinkilere alternatif olsun en azından..

Ekli dosyalar

Son düzenleme: