açılır liste problemim

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
ben bir açılır liste yapmayı becerdim içine istediğim verileri yerleştirdim ancak istediğim bir veriyi tıkladığımda örneğin o veriyi a1 hücresine yazmasını istiyorum siteyi çok aradım combox ile bile nasıl yapıldığını öğrendim ama çok karmaşık oldu ve istediğim gibi olmadı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
Office 365 - İngilizce
Sorunuzu doğru anladıysam eğere kod şu şekilde olmalı (Userform Üzerinde Combobox varsa)

Kod:
Private Sub Combobox1_Change ()
Range("A1")=ComboBox1.Value
End Sub
Ayrıca açılır listeyi excel sayfasında oluşturduysanız örneğin D1 hücresinde ise A1 hücresine =D1 formülünü yazmanız gerekir.

Son düzenleme:

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
ben bir açılır liste yapmayı becerdim içine istediğim verileri yerleştirdim ancak istediğim bir veriyi tıkladığımda örneğin o veriyi a1 hücresine yazmasını istiyorum siteyi çok aradım combox ile bile nasıl yapıldığını öğrendim ama çok karmaşık oldu ve istediğim gibi olmadı yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Örnek dosya ekleyiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 tr
mesuttasar kardeşim teşekkür ederim

Sorunuzu doğru anladıysam eğere kod şu şekilde olmalı (Userform Üzerinde Combobox varsa)

Kod:
Private Sub Combobox1_Change ()
Range("A1")=ComboBox1.Value
End Sub
Ayrıca açılır listeyi excel sayfasında oluşturduysanız örneğin D1 hücresinde ise A1 hücresine =D1 formülünü yazmanız gerekir.
sn mesuttasar dediğinizi daha önceden yaptım ve oldu forumlardan bulmuştum fakat ben Remzi Kuyugöz diye bir beyin hazırladığı bir vizite programını gördüm ve bunun mantığımı hemen hemen çözdüm ve aynı mantığı başka bir programda kullanabilirim diye düşündüm benim asıl amacım liste kutusundan seçtiğim bir veriyi örneğin a1 hücresine gönderip düşey ara komutunu kullanarak kişiye ait bilgileri ekrana taşıyabilmek tabiki bu işi bilen arkadaşlarımızın örnek programlarını inceledim ama bana göre fazla profesyonel onların daha basitini öğrenerek kendim yapmak istiyorum ilginize teşekkür ederim.

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool: