açılır liste sorun

arkadaslar merhaba ekteki dosyada ilk iki secime gore ucuncu ozel bir acilir liste yapmak istiyorum ama kelimeler arasinda bosluk oldugu zaman dolayli komutuyla olmadi daha onceki soruma gelen cevaplada duzenlemeye calistim yine olmadi yardim edermisiniz

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın devilsdream;

Sorunuzu tam açık ve anlaşılır şekilde yazarsanız daha kolay çözüm bulursunuz. Sorunuz ne burada net nede dosyanızda açıklama yok. İlk iki seçime göre üçününcü açılır liste yapmak istiyorum demişsiniz. bu liste nasıl bir liste ilk ikisine göre belli yazıları olan bir liste mi yoksa ilk iki seçime göre yine sayfadan alınacak bir hücremi? Ne yapmak istediğinizi tam belirtir misiniz..

tam olarak yapmak istedigim sey ilk listeden okulu seciyorum ikinci listeden bagimsiz olarak bransi seciyorum ucuncu listedede ise o okulda olan o branstaki ogretmenlerin isimlerinin liste halinde acilmasini saglamaya calisiyorum cok uzun olmasin ornek olsun diye sadece bir okuldaki biranslari yazdim. ogretmen isimleri yerinede rakamlar koydum

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
arkadaslar merhaba ekteki dosyada ilk iki secime gore ucuncu ozel bir acilir liste yapmak istiyorum ama kelimeler arasinda bosluk oldugu zaman dolayli komutuyla olmadi daha onceki soruma gelen cevaplada duzenlemeye calistim yine olmadi yardim edermisiniz
Merhaba,

Örnek dosyayı incelermisiniz..

Örnek dosyadaki gibi değilde Alanlara Ad tanımlayarak yapmak isterseniz, örnek olarak;

=Sayfa1!$A$9:$A$12 alanına

mecidiyekoy_ilkogretim_tarih bu şekilde ad tanımlarsanız,

G2 hücresindeki Veri Doğrulama Liste bölümüne,

=DOLAYLI(YERİNEKOY(E2;" ";"_")&"_"&F2)

Formülünü yazarak da kullanabilirsiniz..

.

Ekli dosyalar

tesekkurler ustad ornegi inceledim ama sormak istedigim iki nokta var birincisi 65536 nin ozel bir anlami varmi ikincisi sadece hucre numaralarini degistirerek diger okullarida ekledigimde bu formul yine calisacakmi yoksa ekleme yapmam gerekecek mi formule ilgin icin simdiden tesekkurler

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
tesekkurler ustad ornegi inceledim ama sormak istedigim iki nokta var birincisi 65536 nin ozel bir anlami varmi ikincisi sadece hucre numaralarini degistirerek diger okullarida ekledigimde bu formul yine calisacakmi yoksa ekleme yapmam gerekecek mi formule ilgin icin simdiden tesekkurler
65536 exceldeki son satırdır, kullanmamın nedeni ise; $A$8:$C$8 aralığında formül hangi sütuna denk geliyor ise o sütundaki son değeri bulmak içindir, örnek olarak .

mecidiyeköy ilköğretim fen bilimleri için formül Sayfa1!$C$9:$C$11 aralığını bulacaktır, C11 son değerin satırı olan 11 bulmak için kullanılmıştır,

Formülde değiştirmeniz gereken yer ise,

Tablonuzda verilerinizin ilk satırı $A$8:$C$8 aralığındadır, eğer bu aralık değişirse bu aralığıda değiştirmeniz gerekir, sürekli değişkenlik gösterecekse $A$8:$C$8 yerine sadece $A$8:$IV$8 yazmanız yeterli olacaktır..

.

Excel Vers. ve Dili
Türkçe
Sayın espiyonajl Hocam TeşekkürLer.. İlk örnekte benden önce yanıtladınız. Gelişmelerde de eklemem gerekecek bişey yok.. Umarım arkadaşın sorunu da çözülmüştür iyi günLer..

Merhaba,

Örnek dosyadaki gibi değilde Alanlara Ad tanımlayarak yapmak isterseniz, örnek olarak;

=Sayfa1!$A$9:$A$12 alanına

mecidiyekoy_ilkogretim_tarih bu şekilde ad tanımlarsanız,

G2 hücresindeki Veri Doğrulama Liste bölümüne,

=DOLAYLI(YERİNEKOY(E2;" ";"_")&"_"&F2)

Formülünü yazarak da kullanabilirsiniz..

.
ustad dedigin gibi yapiyorum data dosyasiyla ama bu dolayliyida denemek istedim ama formul hatasi verdi. Formulun dogru halinde mi bende mi bir sorun var

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
ustad dedigin gibi yapiyorum data dosyasiyla ama bu dolayliyida denemek istedim ama formul hatasi verdi. Formulun dogru halinde mi bende mi bir sorun var
Tam anlayamadım, açıklamadaki örnek gibimi yoksa ekteki örnek gibi mi, hatalı dosyanızı ekleyerek açıklarsanız daha net cevap verebilirim.

.

merhaba tekrardan ustad abi iki turlude yaptim aciklamandaki ve ornekteki gibi birseyi yanlis yapiyorum ama neyi cozemedim. ornegi gonderiyorum abi. burda g8 den ilk secimi yapiyon g9dan bolumu seciyon ona gore sol tarafta isimler acilmali ama acilmiyor

Ekli dosyalar

Ömer

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr
Ofis 2016 Tr
merhaba tekrardan ustad abi iki turlude yaptim aciklamandaki ve ornekteki gibi birseyi yanlis yapiyorum ama neyi cozemedim. ornegi gonderiyorum abi. burda g8 den ilk secimi yapiyon g9dan bolumu seciyon ona gore sol tarafta isimler acilmali ama acilmiyor

Not: Her satır için formül yazıp ayrı ayrı alan tanımlamanıza gerek yok, yazılan formül B8 hücresi için yazıldığından dolayı B8 hücresinde iken Ekle Ad tanımlamadan formülü tanımlayınız, formüldeki alanlar sabitlenmediğinden dolayı formül her satır için referansları kendi alacaktır. Tek bir formül ile ad tanımladıktan sonra B8:B26 aralığına veri doğrulamadaki formülü yazınız.

.

Ekli dosyalar