Açılır liste

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Arkadaşlar merhaba..
Ekteki dosyamda açılır listeyi kullanıyorum..Şöyle bir eklenti yapabilir miyiz?
Listeyi açıp örneğin "K" harfine (ya da başka bir harfe) bastığımda bu harfle başlayan ürünlerden itibaren listelemeye başlasın
Şimdiden teşekkürler...

Ekli dosyalar

NBATMAN

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2003 excel Türkçe
iyi akşamlar

Ekteki dosyayı incelermisiniz.Combobox ile yaptım.

Ekli dosyalar

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Üstad ilgine ve emeğine teeşekkür ediyorum..Ama benim isteğimi tam karşılamıyor bu.. Çünkü ben örnek olsun diye doldurduğum yerden kestim çizelgeyi..Orijinalinde boş olarak en az 100-150 satır uzuyor liste..Plakayı yazıp tab tuşu ile hücreye geçtim mi açılır listenin çubuğuna tıklıyorum ve liste en alttaki boşluklardan ekrana geliyor..Ben bu arada "K" tuşuna basıp listenin K harfi ile başlayan ürünlere gelmesini istiyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
range'ını belırledıkten sonra en uygun seklı bu asyın manisali_mdr kendı adıma baska yol bılmıyorum

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
mustafaine arkadaşım..dediğini bir anlayabilsem bişey diyecektim ama susma hakkımı kullanıyorum. :)

Excel Vers. ve Dili
Office 2013 - Eng
kusura bakmayın yanı comboboxıda ıstedıgınız kadar verıyle yapabılırsınız sonucta, list ozelligi sanirim istediginiz gibi harfe basinca digerlerini cikarmak gibi bir imkan tanimiyor tabiiki benim bildigim kadariyla..

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

"Ücretlendirme" isimli sayfanızdaki veriler alfabetik sıralı olmak şartıyla;

"Sanayi takip" isimli sayfanızın D3 hücresini seçin VERİ-DOĞRULAMA menüsünü açın ve başvuru bölümüne aşağıdaki formülü uygulayıp deneyin.

Kod:
=DOLAYLI("Ücretlendirme!A"&KAÇINCI(D3&"*";Veri;0)+1&":A"&EĞERSAY(Veri;D3&"*")+KAÇINCI(D3&"*";Veri;0))

manisali_mdr

Banned
Excel Vers. ve Dili
office2003 türkçe
Hocam bu formülü D3hücresine uyguladım.Fakat hem döngüsel başvuru içeriyor hatası verdi hem de hücrenin açılır liste özelliği kaybolup değerler "SIFIR"a dönüştü

Korhan Ayhan

Administrator
Yönetici
Admin
Excel Vers. ve Dili
Microsoft 365 Tr-En 64 Bit
Selamlar,

Eksik açıklama yaptığım için hatalı yönlendirdim. Üstteki mesajımda gerekli düzeltmeleri yaptım. İncelermisiniz.