Açılır listede mükerrer kayıt

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
veri doğrulama ile açılır liste oluşturmak istediğimde mükerrer kayıtlarda listede yer alıyor bunu önlemek için önce filtreleme ile benzersiz kayıtları başka bir yere almak zorunda kalıyorum. SQL e girmeyi bilsem orada guruplandırma yapacağım fakat excelde bunun yolunuda bilmiyorum bu yol veya pratik başka bir yöntem varmı acaba

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
veri doğrulama ile açılır liste oluşturmak istediğimde mükerrer kayıtlarda listede yer alıyor bunu önlemek için önce filtreleme ile benzersiz kayıtları başka bir yere almak zorunda kalıyorum. SQL e girmeyi bilsem orada guruplandırma yapacağım fakat excelde bunun yolunuda bilmiyorum bu yol veya pratik başka bir yöntem varmı acaba
.

Örnek dosya ekte.

.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
özür dilerim

sayın hocam benzersiz filtreleme bana daha pratik geliyor aynı işlemi liste yerine özel seçeneği uygulamasının formülü üzerinden de yapabiliyorum acaba ayrıca tek harekette bir çözüm mümkünmü

Merhum İdris SERDAR

Moderatör
Yönetici
Excel Vers. ve Dili
Excel, 365 - İngilizce
sayın hocam benzersiz filtreleme bana daha pratik geliyor aynı işlemi liste yerine özel seçeneği uygulamasının formülü üzerinden de yapabiliyorum acaba ayrıca tek harekette bir çözüm mümkünmü
Özel liste seçeneği üzerinde formülle nasıl yapıldığını veya formülünü yada bir örnek ekleyebilir misiniz?

.

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
günaydın

özel/formül de ancak yeni bir liste oluştururken kullanışlı oluyor.mevcut tekrarlı bir listeyi kopyala özel yapıştır ile doğrulama yapılmış bir alanına değerler şeklinde yapıştırınca sonuç alamıyorum.ancak aynı alana yapıştırdığım bir mükerrer kayıtı silip yeniden yazdığımda doğrulama çalışıyor.
mesela b3:b15 için doğrulama/özel/formül =eğersay(b$3:b$15;b3)=1 yazdığımda bu alana mükerrer kayıt kabul etmiyor.