Açılır Menüde basılan harfe gitme

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
ekte örneğini sunduğum dosya içerisinde İller isimli bir açılır liste yaptım hazırladığım belgeme ekleyeceğim ancak 81 il içerisinde arama yaparken aşağı yukarı kaydırma yerine sadece A harfine bastığımda A ile başlıyan E harfine bastığımda E ile başlıyan İllerin hizasına gitse büyük kolaylık olacak bunu diğer belgelerimede işleyeceğim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Hocam tam demek istediğim böyle değildi buda işimi görebilir ama hani web sayfalarında olurya aşağı doğru liste şeklinde c ye basınca aynı liste durur ama ilk c ile başlıyana gider benim istediğimde öyle liste başka yere taşınmayacak sadece aynı liste içerisinde benim bastığım harfin bulunduğu satıra inecek ola ki hatalı harfe bastığımızda tekrar lamıyalım işlemi

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Merhaba.
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Tr
Sayın Orion2 hocam işlem istediğim gibi olmuş ama mantığını anlıyamadım açıklama yapabilirmisin

Ayrıca B3 hücresine hangi ili seçersem B4, B5 .... o ilde kalıyor aşağı doğru diğer hücrelerde aynı işlem farklı iller için yapılabilir olmalı. B3 Denizli iken B4 Ankara, B5 Eskişehir ...vs olabilir yani aşağıya indikçe girilen verilerde değişkenlik söz konusu olacak ve yaptığım çalışmada girilecek veri yaklaşık 15.000 kadar yani anlayacağın form bittiğinde el çabukluğu yapıp verileri bir an önce girmeye başlayacağız

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Ekli dosyayı inceleyiniz.:cool:
Ekle==> Ad ==>Tanımlaya bakınız veri doğrulamada Vilayet adlı alan listeleniyor.
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim hucre As Range, sat As Long
If Intersect(Target, [B:B]) Is Nothing Then Exit Sub
Set s1 = Sheets("Listesi")
sat = 2
Application.ScreenUpdating = False
s1.Range("B2:B65536").ClearContents
For Each hucre In s1.Range("A2:A" & s1.Cells(65536, "A").End(xlUp).Row)
    If LCase(hucre.Value) Like LCase(Target.Value) & "*" Then
        s1.Cells(sat, "B").Value = hucre.Value
        sat = sat + 1
    End If
Next
Set s1 = Nothing
Application.ScreenUpdating = True
End Sub