açılır menülerle sayfaları kontrol etme

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
merhaba...
kendi arşivimde olacak dosyaları sakladığım bir excel dosyası oluşturdum fakat sayfaların sayısı arttıkça karmaşada arttı bunu önlemek için açılır menüler kullanmak istiyorum ama kendi bilgilerim yetersiz kalıyor...

dosyamı ekte yolladım ve ne istediğime dair açıklama sayfası ekledim.

bana bu konuda yardım eden olursa minnettar kalırım...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Syn. kmlblgn;
Tablolarınızı inceledim. (şimdilik 316 sayfa ve nereye kadar genişleyeceği belli değil)
Sizinde ifade ettiğiniz gibi yakında karmaşa kaos'a döner dosyanız açılmamaya başlar.
O nedenle sizin ilk önce bu tablo yapısından kurtulmanız gerekir. Örn:5 sınıf listesi için 5 ayrı sayfa oluşturmuşsunuz. halbuki sınıf adı sütunu açarak listelerinizi birleştirebilir, aynı sayfada otomatik süz ile istediğiniz sınıf listesi üzerinde çalışabilirsiniz.
Yine bu listeye tek bir ödev isimleri listesinden ödev dağıtımı yapar, aynı listeye sonucu girebilirsiniz.
Bence bu yöntemi (veri tabanı mantığını) deneyin.
Bunun için;
-İstediklerinizi yada isteyebileceklerinizi belirleyin.
-Birleştireceğiniz sayfaları tespit edin. (örn. performans ödevlerin tamamını bit tabloda toplayın. Bunu yaparken fizik kimya biyoloji vs... gibi farklılıkları bir sütunda belirtin)
-Takıldığınız yerde yardım isteyin. Hem siz 316 sayfadan kurtulun hemde örnek olabilecek bir çalışmadan tüm eğitimciler faydalansın.
İyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
açılır menü olmazmı

emeğin için teşekkür edrim muygun arkadaşım.
söylediklerin aslında mantıklı denemekte fayda var...
deneyeceğimde...
yalnız merak ettiğim şey bu dosyaya açılır menü eklemek çok karmaşık birşeymi.
yapılamazmı?

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Aslında bir zorluğu yok. Ama boş sayfalarınızın hangisinin hangi üst başlıkta çalışacağını bilmek ve bir yerde bunları tespit etmek gerekiyor. (örneği incelediğinizde anlatmak istediğimi anlayacaksınız)
Ekteki örnekte açıklamaya çalıştım.
Sizin okul uygulamanızda oldukça kullanışlı olacaktır.
(örn: öğrenci seçerken,uygulama seçerken,ödev seçerken vs... gibi)
Takıldığın yerde yardımcı olurum.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
örnek çalışma

teşekkür ederim gönderdiğiniz dosyayı inceledim tam benim istediğim gibi bir şey ama ufak bi sıkıntım var bu menüleri kullanmak isteme amacım listede seçtiğim sayfaya otomatik geçiş yapabilmekti.
örnek dosyada dinamik tablolar tam işime yarayacak türde ama seçime otomatik gitme işine çözüm bulabilsek başka isteyeceğim bi şey olmaz ...
teşekkür ederim ellerine sağlık...
emeğinin hakkı ödenmez muygun

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Farklı bir hücrede köprü oluşturmak ve gitmek için bir mouse tıklaması size sorun olmayacaksa Birde bu örnekteki uygulamaya bakın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
çok teşekkür

eline emeğine sağlık...
zaman ayırdığın için ne kadar teşekkür etsem azdır...
çok saol...

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
listeleme sorunu

merhaba...
son gönderdiğin dosyadaki yolu takip ederek yeni dosyama şekil vermek için başladım ama takıldım. listelemeyi yaptım açıklamalarından yardım alarak üst başlıkları listeledim ama açılır liste konusuna gelince takıldım...
ekte yeni dosyamın başlangıç şemasını yolladım burada sayfa isimleri var birde örnek sayfa var bu sayfaların hepsinde en üstte açılır menü yerleştirilemezmi ben örnek bir yerleştirme yaptım ama işin içinden çıkamadım...

örnek dosyada açıklama yaptım

yardımcı olabilirmisin acaba...

Ekli dosyalar

muygun

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel-2003 Türkçe
Merhaba;
Dosyanızda gerekli düzeltmeyi ve açıklamayı yaptım.
(açılır listeler için ilgili hücrede iken veri>doğrulama sekmesine bakın)
Eki inceleyin.
Takılırsanız yine yazın.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2016 tr
örnek dosya

dosyayı aldım teşekkür ederim...
dediğiniz gibi ilerleyeceğim takılmadan ilerleyebilirsem şekillenince size örnek dosya yollayacağım.
çok sağolun...