AÇilirlİste Renklendİrme

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2008
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
21-03-2024
BİR USERFORMDA AÇILIRLİSTE YAPTIM BURDAN BİR DEĞER SEÇİP KOMUT BUTONUNA BASIYORUM. bASTIKTAN SONRA BU VERİNİN ÜSTÜ RENKLENECEK YA DA FARKLI BİR RENKLE YAZILACAK .BÖYLECE HANGİ VERİLERİ SEÖİP HANGİLERİNİ SEÇMEDİĞİMİ AYIRT EDEBİLİCEM BU MÜMKÜN MÜ?

N.Ziya Hiçdurmaz

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 TR / 32 Bit
Yanıt

Kod:
Private Sub ComboBox1_Change()
Cells(ComboBox1.ListIndex + 1, 1).Select
End Sub
Private Sub CommandButton1_Click()
Range("a1:a500").Interior.ColorIndex = 0
ActiveCell.Interior.ColorIndex = 6
End Sub
Private Sub UserForm_Initialize()
ComboBox1.RowSource = "a1:a" & [a65536].End(3).Row
End Sub

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2008
21-03-2024
AÇilir Lİste

TeŞekkÜr Ederİm Ama İstedİĞİmİ Tam İfade Edemedİm Galİba Ben AÇilir Lİste Üzerİnde Renklensİn İstİyorum Ve BaŞka Bİr Şey SeÇtİĞİmde O Da Renklenecek BÖylece TÜm Lİstedekİlerİn Rengİ DeĞİŞİnce KontrolÜmÜn BİttİĞİnİ AnlayacaĞim.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Sizin söylediğiniz tarzda zor görünüyor, bildiğim kadarıyla. Ama alternatifler geliştirilebilir. Ekli dosya incelenirse, Combodan seçilen veri Textte listelenir ve bu şekilde hangi verinin seçilip seçilmediği tespit edilebilir.

Not : Sorularınızda BÜYÜK harf kullanmamaya özen gösteriniz. Hem görünüm hemde anlama açısında uygun bir tarz değildir. Aynı zamanda sitenin kuralı gereğidir.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
türkçe 2008
21-03-2024
sağolun çok iyi fikir verdiniz.gönderdiğiniz tabloda aşağıda seçtiğim veri yukarı yazılıyor bunun tam tersi mümkün olabilir o zaman tümliste dökülür seçtikçe listeden silinir. olabilir mi? bir de şunu soracaktım açılır listeniz çok uzun olduğunu düşünün bir butona basayım a harfindekiler dökülsün diğer bir butona basayım b harfindekiler dökülsün bunu nasıl yaparım

Kemal Demir

Özel Üye
iyi akşamlar gbaldogan,

Sorularınıza net bir çözüm bulmak istiyorsanız.Ornek bir calisma dosya ile sormanızda yarar vardır.

İyi Calismalar.

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Comboya tıkladığında ismi bulup siliyor ve ListBox'un ve Combo listesinde anında gözüküyor. Ekli dosyayı inceleyiniz.