Açılış Şifresi problemi

merhaba herkese,

elime bol miktarda makrolu formüllü bir excel dosyası geçmişti. visual basic editor ü kurcalarken daha doğrusu hoşuma gitmeyen bir kodu (şifre sorgulamayla alakalıydı) silerken yanlış birşeyler yapmışım.

şu anda herhangi bir excel i ilk defa açtığımda şifre sorgulama kutusu çıkıyor. halbuki dokümanlarda şifre yok. çıkan kutuda X'e, OK'ye veya Cancel'e bastığımda excel normal olarak açılıyor. acaba bu durumu nasıl düzeltebiliriz.

teşekkür ederim...

c:\program files\microsoft office\office 10 yada 11 yada 12\ xlstart ın içini boşaltırsan çözülür. burada bir şey yoksa,

araçlar, eklentiler den tıklı olanı kaldır.

sayın muhkem_ sizin dediğinizi yapınca olmadı ama bir şey farkettim excel açınca personal.xls dosyası kilitli uyarısı veriyor. şimdi de bu dosyanın bulunduğu klasöre gittim gerçekten de açılmıyor. ama ben hiçbir şekilde bu klasörü şifrelemedim. zaten zannedersem bu dosya makroların saklandığı dosya.
C:\Documents and Settings\XXXXXX\Application Data\Microsoft\Excel\XLStart
dizininde bulunuyor bu dosya.

ayrıca excelde önceden kaydetmiş olduğum makrolar da şimdi görünmüyor.sanırım problemin kaynağını buldum ama çözümü sizce bu dosyanın şifresini kırmak mı yoksa başka bir çaresi var mı acaba?

herkese kolaylıklar.

arkadaşlar sorunu çözdüm dediğim dosyayı silerek. silmek bir sorun yaratmıyor. ilgilenen herkese teşekkür ederim.