ActiveWorkbook.Names hk.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Çalışma Kitabında "Dolar" adında bir hücre etiketi tanımlı. Bu hücrede yazan değeri makroda bir hesaplamada kullanmak istiyorum. Örneğin Bu hücrede 1,2 yazıyor. Kodlarda Range("A1").Value * ActiveWorkbook.Names("Dolar").Value
dediğimde hata veriyor.
Çünkü ActiveWorkbook.Names("Dolar").Value nun değerini =Kriter!$C$5 olarak görüyor. Ben burada 1,2 yi aldırmak istiyorum. Nasıl yapabilirim.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Run time error 1004
Method 'Range' of object'_Worksheet' failed
hatası verdi.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003, 2007, 2010 (TR)
"Dolar" adlı bir özel ad tanımlamanızın dosyanızda mevcut olup olmadığını kontrol ediniz?

Eğer varsa da; bu sefer, yazılışının veya formülasyonunun doğru olup olmadığını kontrol ediniz.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Her 2 Kontrol de doğrudur. Zaten Msgbox(ActiveWorkbook.Names("Dolar").Value) dediğimde =Kriter!$C$5 vermekte yani hücre adresini görmektedir. Hücrede de 1,2 yazdığına göre bunu alması gerekiyor.

Excel Vers. ve Dili
Siz bu isme; başka bir çalışma kitabından mı ulaşmaya çalışıyorsunuz?

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Hayır. Aynı Çalışma Kitabının başka sayfasından. Dediğiniz gibi olsaydı =Kriter!$C$5 i görmemesi gerekirdi. Hücre adresini görüyor ama değerini aldıramıyorum.

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Ferhat bey ilginizden dolayı çok teşekkür ederim. Son gönderdiğiniz dosya doğru çalışıyor. Çok ilginçtir ki aynı şekilde yazıldığı halde benim makronun içinde çalışmıyor. Örnek dosyayı ekliyorum. Tablo sayfasını seçtiğinizde makro çalışıyor.

Excel Vers. ve Dili
Hata veren satırdaki kodunuzu aşağıdaki gibi değiştirin.

Kod:
 Cells(sat, süt + 1).Value = _
          ( _
              WorksheetFunction.SumIf( _
                       Sheets("Veri").Range("z:z"), _
                             Cells(4, süt).Value, _
                                      Sheets("Veri").Range("ab:ab") _
          ) _
          * _
          Cells(sat, süt).Value) / 1000 * [COLOR=red][B]Sheets("Kriter").[/B][/COLOR]Range("Dolar")

Excel Vers. ve Dili
Office XP
Ferhat bey çok teşekkür ediyorum. Sorun dediğiniz şekilde çözüldü. Anlamadığım excelde sayfa adı belirtmeden aynı çalışma kitabının başka sayfalarındaki etiketler kullanılabiliyorken vba da anladığım kadarıyla bu modüllerde yapılabiliyor fakat kodlar sayfaya yazılmışsa yapılamıyor.

Son düzenleme: