ActiveWorkbook.Save ? Bu komut yerine hangi komutu...

Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Merhabalar;

Bir çalışma kitabı hazırladım. çalışma kitabını yada excel'i kapattığımda otomatik olarak küçük bir uyarı penceresi açılıyor ve "güle güle saat tarih falan yazıyor" tamam dediğimde *ActiveWorkbook.Save* komutu ile kitabı kayıt edip kapanıyor.

Ben uyarı penceresinden sonra her zamanki gibi kitabı kayıt edip etmeyeceğimi sormasını isityorum. bu komutu kaldırdığımda çalışma kitabını kapatırken uyarı penceresi yine çıkıyor tamam dediğimde kayıt yapmadan kitabı kapatıyor.

Teşekkürler, İyi Çalışmalar.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Size aşağıdaki kodu öneriyorum. Bir deneyin. Kodu bir modül sayfasına kopyalayın. Dosyayı kapattığınızda çalışacaktır.

[vb:1:a4ae841011]Sub auto_close()
sor = MsgBox("Güle güle " & Format(Now, "dd.mmmm.yy hh:mm") & Chr(10) & Chr(10) & "dosyanın kaydedilmesini istiyormusunuz?", 4, "")
If sor = vbYes Then
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
Else
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub
[/vb:1:a4ae841011]
 

zafer

Super Moderator
Yönetici
Katılım
8 Mart 2005
Mesajlar
3,288
Excel Vers. ve Dili
OFFICE 2003 TÜRKÇE
OFFICE 2010 TÜRKÇE
.....

Sn.Leventm soruyu cevapladığı için kodlarımı sildim.
 
Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Re:

Sn Leventm ;

Verdiğiniz kodu denedim ama açıkçası beceremedim.
Benim kullandığım kodlar module2 de aşağıdaki gibi;
*********************************************************
Sub FormAc()
Peta.Show
End Sub
Sub kur()
dolar.Show
End Sub

Sub Auto_Open()
Application.StatusBar = "WWW.XXX.COM ©2005 / - XXX ÞANTİYESİ DAİRE PURSANTAJLARI -"
Sheets("ANASAYFA").Select
Range("A1").Select

Dim kullanici As String
Dim tarih As String
Dim saat As String
tarih = Now()
kullanici = Application.UserName
saat = Format(tarih, "hh:mm:ss")
tarih = Format(tarih, "d mmmm yyyy dddd")

MsgBox " MERHABA " & kullanici & ", HOÞ GELDİNİZ!" & Chr(13) & Chr(13) & _
" WWW.XXX.COM / +90 312 111 11 11" & Chr(13) & Chr(13) & _
"Tarih : " & tarih & Chr(13) & Chr(13) _
& "Saat : " & saat & Chr(13) & Chr(13) _
& "XXX A.Þ. İyi Çalışmalar Diler." & Chr(13) & Chr(13), vbApplicationModal, " XXX A.Þ. 2005® "

End Sub
Sub auto_close()

Dim kullanici As String
Dim tarih As String
Dim saat As String
tarih = Now()
kullanici = Application.UserName
saat = Format(tarih, "hh:mm:ss")
tarih = Format(tarih, "d mmmm yyyy dddd")

MsgBox " GÃ?RÜÞMEK ÜZERE " & kullanici & Chr(13) & Chr(13) & _
"WWW.XXX.COM / +90 312 111 11 11" & Chr(13) & Chr(13) & _
"DİKKAT! Çalışmanız kaydediliyor.." & Chr(13) & Chr(13) & _
"Tarih : " & tarih & Chr(13) & Chr(13) _
& "Saat : " & saat & Chr(13) & Chr(13) _
& "XXX A.Þ. İyi Çalışmalar Diler." & Chr(13) & Chr(13), vbApplicationModal, " XXX A.Þ. 2005® "

ActiveWorkbook.Save

Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Close False
Application.Quit
End Sub

***********************************

Teşekkürler.
 

Levent Menteşoğlu

Administrator
Yönetici
Admin
Katılım
13 Ekim 2004
Mesajlar
16,056
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010-32 bit-Türkçe
Excel 365 -32 bit-Türkçe
Auto_close makronuzu aşağıdaki ile değiştirerek deneyin.

[vb:1:0aab46e360]Sub auto_close()
kullanici = Application.UserName
saat = Format(Now, "hh:mm:ss")
tarih = Format(Date, "d mmmm yyyy dddd")
sor = MsgBox(" GÃ?RÜÞMEK ÜZERE " & kullanici & Chr(10) & Chr(10) & _
"WWW.XXX.COM / +90 312 111 11 11" & Chr(10) & Chr(10) & _
"Tarih : " & tarih & Chr(10) & Chr(10) _
& "Saat : " & saat & Chr(10) & Chr(10) _
& "XXX A.Þ. İyi Çalışmalar Diler." & Chr(10) & Chr(10) & _
"dosyanın kaydedilmesini istiyormusunuz?", 4, "")
If sor = vbYes Then
ActiveWorkbook.Save
ActiveWorkbook.Close
Else
Application.DisplayAlerts = False
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub
[/vb:1:0aab46e360]
 
Katılım
18 Ağustos 2005
Mesajlar
85
Excel Vers. ve Dili
EXCEL 2003
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
28.01.2022
Sn Leventm;

Çok çok teşekkürler! Ne kadar işime yaradı anlatamam :hihoho:
 
Üst