ADO ile kayıtların satır numarasını almak

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Herkese Hayırlı Ramazanlar
ADO ile kapalı dosyada arama yaparken bulunan kayıtların satır numarasını bulmak mümkün müdür?

Şöyleki SQL kodunda uyan kriterin; Veritabanında bulunduğu satır numarası, 10. satır, 25. satır, 58. satır gibi satır numaralarını nasıl alabiliriz?

Teşekkürler,

Kod:
myVar="05.05.2021"

Sayfa = "[Sht _Log$]"

strSQL = "Select F4,F28 from " & Sayfa & " where F28 = CDATE('" & myVar & "')"

RS.Open strSQL, baglan, 1, 3
[code]

Haluk

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
64 Bit 2010 - İngilizce
+
Google Sheets
+
JScript
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
Sadece ADO ile böyle bir şey elde edebileceğinizi sanmıyorum....

.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Tekil sayı içeren yardımcı bir kolon kullanmanız gerekiyor. Veritabanı programlamada Identifier (ID) olarak bilinir.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Forumdaki herkes Haluk mu yoksa herkesi sayın Haluk kadar iyi mi zannediyoruz? Keşke olsak. :)

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Forumdaki herkes Haluk mu yoksa herkesi sayın Haluk kadar iyi mi zannediyoruz? Keşke olsak. :)
Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, Haluk Hocamın verdiği yardımcı sütun ekleme fikri işimi gördü, ben neden düşünemedin diye kafa yoruyorum: Forumdaki tüm hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Herkesin bayramını kutlarım.

YUSUF44

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
İş : Ofis 365 - Türkçe
Ev: Ofis 365 - Türkçe
Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim, Haluk Hocamın verdiği yardımcı sütun ekleme fikri işimi gördü, ben neden düşünemedin diye kafa yoruyorum: Forumdaki tüm hocalarıma emekleri için teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Herkesin bayramını kutlarım.
Estağfurullah yanlış anlamadık da hâlâ o mesajı Sayın Haluk'un yazdığını zannetmeniz ilginç olmuş. Halbuki sayın Zeki Gürsoy'u alıntılamışsınız ;)

Bu arada "konu nerden buraya geldi?" derseniz, geçen gün bir arkadaş da bana "Haluk Bey" demişti, gururum okşanmıştı :)

tamer42

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 İngilizce
Tekil sayı içeren yardımcı bir kolon kullanmanız gerekiyor. Veritabanı programlamada Identifier (ID) olarak bilinir.
Zeki Hocam ya
Yusuf Bey, âlemsiniz vallahi.... :)

.
benim ki yaşlılıktan kaynaklanıyor olabilir mi :(

@ZEKİHocam kusura bakmayın, başta siz olmak üzere destek veren tüm arkadaşlara teşekkürler, iyi ki varsınız....