Adres Taşıma ve Şikayet Sayma

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
Merhaba biraz komplexmi değilmi bilmiyorum ama bir sorunum var.
Bir Belediyede Rehabilite Merkezi Veteriner Hekimiyim. Her ay hakedişlerde çok zorlanıyoruz. Ben elimden geldiğince işi sadeleştirdim ama içinden çıkamadığım yerler var. Yardımcı olursanız sevinirim;

Elimizde Liste halinde şikayetler ve tablo halinde petkart lar var.

Listedeki şikayetin (A) Mahalleye kadar olan kısmını Petkartın ilgili bölmesine(C) taşımak istiyorum. Bundan sonra şikayetin karşısında alınan köpek sayısı var (B) bu sayı eğer 1 ise sonraki petkart bölmesine (E) daha sonraki Şİkayetin Mah. a kadar olan kısmının (C) yazılmasını istiyorum. Ama şikayetten alınan köpek sayısı fotoğrafta görüldüğü gibi 4 ise ilgili bölmeye (C) 4 köpek için aynı adresin yazılmasını istiyorum.

Bunu yapacak bir formul bulamadım yardım ederseniz sevinirim. Yada başka bir yol biliyorsanız oda olabilir.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Sn kediciyizbiz, Küçük bir örnek hazırlasanızda onun üzerinden gitsek olmazmı?? Böyle zor oluyor.

S.Yiğit

Destek Ekibi
Destek Ekibi
Excel Vers. ve Dili
2019 TR
Merhaba,

Sanırım yapmaya çalıştığınız çalışma değişkenlik gösteriyor ve formüllerle olmaz gibi geliyor bana. Uzmanlarımız daha iyi bilir ama makroyla olur gibi geldi.

Excel Vers. ve Dili
Office 2007
oradaki olayı tam anlamıyorum forumunda dediği gibi daha ben ; Excel'e Yeni Başlayanlar grubundayım. Bu biraz kastı :'(

aslında istediğim şey çok kompleks sanki, ben web tasarımıda yapıyorum ve orada bile bu kadar alakasız birşey yok.

o 8. mesaj biraz farklılık gösteriyo sanırım düzenli bir yazırma metodu var köpek sayısı değişkenine göre 60 farklı noktaya yazdırma yok gibi sanki :(

Bunun için program yazmak gerek sanırım :S

aslında başka programlama dillerinde bunun mantığını koymak kolay olsa gerek ama exccel o kadar da sınırsız değil.

Emeğinize sağlık arkadaşlar teşekkür ederim.