Ağ üzerinde Excel Dosyasının Yavaş Çalışma Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhaba benim excel uzmanı arkadaşlardan ricam: Ben işyerinde 9 mb boyutunda bir dosyayı ağda paylaşıma açıyorum 4 adet bilgisayar formları dolduruyor açması ve kaydetmesi uzun zaman alıyor makinalar hepsi çift çekirdek işlemci hızı iyi ama ağ kabloları minimum uzaklık Swich e 25 metre. Makineler üzerinde çalıştırırken 5 sn açıp 10 sn kaydetmesi sürüyor ama ağda açınca ana pc den herkez doldurunca kaydetmesi 1 dk buluyor bunun çaresi varmı? yani excel dosyamı rahatça açıp kaydetme kapama yapabilmem için normal exe progrmamlar gibi yapabilirmiyim ya da başka bir çözüm. İlginiz için şimdiden tşkler iyi çalışmalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
Merhaba

Öncelikle veri çokluğundan çok kullanılan formüller fazla ise sebebi bu olabilir kaydederken hesaplama yapması açarkende hesaplama yapması araçlar seçeneklere bakarsanız orda otomatik hesaplama elle hesaplama ayarı olacak onu seçerseniz hızlanır ama buseferde hesaplatmadan kaydederseniz veriler sizi yanılta blir. Dikkatli bir şekilde kullanırsanız manuel hesaplatır sonra kaydederseniz sorun olmaz.

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
BEn 2007 kullanıyorum nerdeki bu ayar orada Ama benim auto opena atadığım visible tarzı koutlar var yok u blgisayara şu gözüksün ona bu gözükmesin gibi etkilemesin komutları

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
With Application
.Calculation = xlManual
End With
With Application
.Calculation = xlAutomatic
End With

bu şekilde bir kod ile gesaplamayı manuel sonra aktif mi yapıyorsun

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
HAYIR böyle bir kod kullanmıyorum ama sayfalar arasında fiyatlandırmaları eşitleyip userformda fiyatları listeletme yapıyorum sizin dediğinizi yaptım fiyatlar gözükmedi tekrar otomatiğe aldım gözüktü başka bir çözüm olabilirmi

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 - Türkçe
bENİM BAŞIMA GELEN YAVAŞLAMA SEBEBİ BİRAZ FAZLA FORMÜL OLAN BİR SAYFAYA MACRO İLE BAŞKA YERDEN VERİ ÇEKERKEN HER VERİDE HESAPLAMA YAPTIĞI İÇİN YAVAŞ OLMASIYDI. YADA FORMÜL ÇOK OLUR HER İŞLEMDE HESAPLAMA YAPAR NEYSE BENSE SUNDAN EMİN OLUN FORMÜL KULLANIYORSANIZ (BİRAZ FAZLA) MANUEL YAPIN HESAPLAMAYI VE SANIRIM F9 HESAPLATMA KISA YOLU SİZ BİR HESAPLATIN EĞER HESAPLATMA İŞLEMİ SİZİN BEKLEME SÜRENİZ İSE O ZAMAN KAPATIRKEN YUKARIDAKİ KOD İLE MANUEL YAPARSINIZ OLUR BİTER AMA HİÇ BİRİ DEĞİLSE SERVER ESKİMİŞ DERİM BAŞKA BİR ŞEY DİYEMİYORUM.