aile durum bildirimi

arkadaşlar benim aile durum bildirimi dile bilinen bi excel programı yapmam gerekiyor. suan ben biraz çalışma yaptım ve ytaptıgım çalışmayı ekte gönderiyorum. benim birkaç sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim

1. userform1 de bilgileri girdiğim zaman excel içine hepsini büyük harfle kaydetmesini istiyorum ama sadece ismi büyük harf yapıyor diğerlerini yapmıyor.

2. userform1 formda girdiğim ailenin userform2 de çocuk bilgilerini giriyorum ve bu aile ile çocuk bilgilerinin depolanmasını ve istedigim herzaman o depodan getirmesini istiyorum ama bunu excel içinde yapmak istemiyorum (örneğin c de bi dosya açıp onun içine kaydetmesini istiyorum)

3. userform2 de çocuk bilgilerini doldurduktan sonra öğrenci olanların 25 yasına kadar öğrenci olmayanların ise 18 yasına kadar olanlarını excelde aile durum bildirimi sayfasındaki yerlerine yazmak istyiyorum. (uygun olmayan adayların ise bana uyarıyla bildirilmesini istiyorum)

4. Bul diye bi tus koymam gerekiyor ve ben bul dediğim zaman o kişinin bilgilerinin ekrana gelmesini istiyorum.

eğer bu konularda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden herkese kolay gelsin

Ekli dosyalar

hocam cok saolasın gercekten çok güzel bi program olmus. acaba burdaki kodlardan kullanabilirmiyim?

Excel Vers. ve Dili
Exel world türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
09-03-2021