ajanda, takvimin mantığı

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-04-2025
Merhaba değerli hocalarımız. Bir düğün salonu için uygulama yapmak istiyoruz; malum düğün salonlarında bir yıl öncesinden bütün günler rezerve ediliyor. İşte yapmak istediğimiz tam da bu: gün alma programı.. Forumda bir çok takvim,ajanda örneği mevcut, inceledik fakat mantığını çözemedik. Günleri, ayları, yılları, atıyorum 2020 yılına kadar tek tek (veya otomatik olarak) hücrelere girerek mi oluşturulur yoksa windowsun bünyesinde bulunan tarih bilgisinin userforma veya worksheete taşınması ile mi oluşturulur? Değerli bilgi ve fikirlerinizi bekliyor olacağız, şimdiden teşekkürlerimizi sunarız.

temat1100

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
29-03-2027
Tam olarak istediğiniz nedir?

Takvim açıldığında rezerveli olan günler kırmızı mı yansın seçememeniz mi sağlansın?
Yoksa takvimden taihi seçtiğinizde rezerveli mi değil mi göstersin mi?

Rezerveleri nerede tutuyorsunuz?
Bir liste halinde excel demi?

örnek dosya yüklemez iseniz anlamamız çok zor oluyor.

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
06-04-2025
Sayın temat ilginize teşekkür ediyorum aslında demek istediğim ortada bir şey yok önce bir takvim veya ajanda nasıl oluşturulur onun ana tema sını öğrenmek istiyorum, sizin dedikleriniz benim gibi biri için ancak ikinci aşamadaki işlemler oluyor.
Bir de farzedelim ki takvimi oluşturduk ve sizin bahsettiğiniz aşamaya geldim, yapmak istediğim şu; takvimden herhangi bir güne tıkladığım zaman o tarihe ilişkin kayıtlar girmek istiyorum. mesela ali isimli kişi haziranın 3 ünü rezerve etti gibi.. Bunun yanısıra sorgulama yapmak istiyorum örneğin; haziran ayını seçtiğimde rezerve edilmiş günler kendini belli etmeli vs..
Ama tekrar diyorum ki önce ajanda nasıl hazırlanır mantığı nedir,bütün günleri haftaları ayları yılları biz mi oluşturacağız yoksa windowsun altyapısında bulunan takvim bilgisini kodlarla userforma veya sayfaya mı taşıyacağız, ilk etapta öğrenmek istediğim bu işte.